Hirdetés
Hirdetés
5.2 C
Szeged
2021, január 24., vasárnap

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Gasztro Nagyon lehúzta Winkler Róbert Hódmezővásárhely kézműves sörét

Nagyon lehúzta Winkler Róbert Hódmezővásárhely kézműves sörét

Idén tavasszal nyílt meg Hódmezővásárhely első kézműves sörfőzdéje. Az Alkimista a klasszikus lager mellett meggyes és búzasört is készít, de főznek IPÁ-t és portert is. A kis üzemet egy segíteni szándékozó rajongó egyből hatalmas próbatétel elé állította, és elküldte az egyik legismertebb szókimondó sörkóstolónak, a Totalcarból is ismerős Winkler Róbertnek.

A teszt sikerességéről sok mindent elárul, hogy a vásárhelyi sörportfóliót bemutató videót “Ezért ne küldj szülővárosod feltörekvő főzdéjétől…” címmel töltötte fel youtube-ra Winkler, a sörtesztet azóta már közel 27 ezren meg is nézték.

“Egy feltörekvő, hódmezővásárhelyi sörfőzde termékeit nekem beküldeni pont olyan, mintha a kiskutyádat vágóhídra vinnéd. Nem biztos, hogy a legjobb megoldás.” – ecseteli a videó elején, még egyetlen korty ledöntése nélkül Winkler.

KÖZEPES HIBÁK

“Hogy tudnak ilyen retro, rossz sört csinálni? Fantasztikus!” – kezdte a sörtesztet Winkler Róbert, az értékelést amúgy a Quantum Solis nevű lager kapta, amiről elismerte, hogy a habja szép, és külalakra is nagyon rendben van. Az ízével volt elégedetlen a tesztelő, aki hulladékkomlós, 70-es, 80-as évekbeli nyomokat talált a lecsengésben.

“Egy kicsit kellene rajta dolgozni, és tök jó lenne” – zárta gondolatait Winkler. A meggyes sör sem járt jobban, majdnem jó értékelést kapott, a búzasörről – ami az összetevők szerint egyébként nem tartalmaz búzát – azt mondta a népszerű tévés személyiség, hogy főzött már rosszabbat is. A vásárhelyi IPA csak simán nem jó, a porter pedig teljesen iható Winkler szerint, aki szerint ezek ellenére katasztrófaturizmusba nem kell kezdeni, csak közepes hibák vannak az Alkimsita italaiban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -