Gasztro

Nagyon lehúzta Winkler Róbert Hódmezővásárhely kézműves sörét

Idén tavasszal nyílt meg Hódmezővásárhely első kézműves sörfőzdéje. Az Alkimista a klasszikus lager mellett meggyes és búzasört is készít, de főznek IPÁ-t és portert is. A kis üzemet egy segíteni szándékozó rajongó egyből hatalmas próbatétel elé állította, és elküldte az egyik legismertebb szókimondó sörkóstolónak, a Totalcarból is ismerős Winkler Róbertnek.

A teszt sikerességéről sok mindent elárul, hogy a vásárhelyi sörportfóliót bemutató videót “Ezért ne küldj szülővárosod feltörekvő főzdéjétől…” címmel töltötte fel youtube-ra Winkler, a sörtesztet azóta már közel 27 ezren meg is nézték.

“Egy feltörekvő, hódmezővásárhelyi sörfőzde termékeit nekem beküldeni pont olyan, mintha a kiskutyádat vágóhídra vinnéd. Nem biztos, hogy a legjobb megoldás.” – ecseteli a videó elején, még egyetlen korty ledöntése nélkül Winkler.

KÖZEPES HIBÁK

“Hogy tudnak ilyen retro, rossz sört csinálni? Fantasztikus!” – kezdte a sörtesztet Winkler Róbert, az értékelést amúgy a Quantum Solis nevű lager kapta, amiről elismerte, hogy a habja szép, és külalakra is nagyon rendben van. Az ízével volt elégedetlen a tesztelő, aki hulladékkomlós, 70-es, 80-as évekbeli nyomokat talált a lecsengésben.

“Egy kicsit kellene rajta dolgozni, és tök jó lenne” – zárta gondolatait Winkler. A meggyes sör sem járt jobban, majdnem jó értékelést kapott, a búzasörről – ami az összetevők szerint egyébként nem tartalmaz búzát – azt mondta a népszerű tévés személyiség, hogy főzött már rosszabbat is. A vásárhelyi IPA csak simán nem jó, a porter pedig teljesen iható Winkler szerint, aki szerint ezek ellenére katasztrófaturizmusba nem kell kezdeni, csak közepes hibák vannak az Alkimsita italaiban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb