Kikapcs

A Margaret Island énekesnőjének a SZIN a szíve csücske – exkluzív Szeged365 interjú Lábas Vikivel

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője és alapítója úgy tekint Szegedre, mint a második otthonára. A Törőcsik Kristóffal és Füstös Bálinttal létrehozott együttes 2014-ben robban be a magyar közéletbe, sikere pedig azóta is töretlen. A csapat ezer szálon kötődik Szegedhez: Viki nálunk járt egyetemre, állandó vendégek a SZIN-en, a Klauzál téren forgattak klipet és imádják a Szegedi Szabadtéri Játékokat is.

Jelenleg nincs olyan magyar zenei fesztivál, amelynek ne lennének állandó fellépői. Ilyen többek között a Szegedi Ifjúsági Napok is, amire ugyan idén nem kerül sor, viszont a zenekar frontembere a Szeged365.hu-val exkluzív interjúban ismertette az eseményhez és a városhoz kapcsolódó, legkedvesebb emlékeit.

„Nagyon sok szép emlék köt a Napfény Városához, ugyanis a Szegedi Tudományegyetemen szereztem diplomát, amelyet egyébként a meghatározott időponttól sokkal később tudtam csak átvenni, hiszen akkor már élt a zenekar és zajlottak a koncertek, ami miatt nem jutottam el a saját, hivatalos diplomaosztómra. Ezért jóval később, egy szegedi rendezésű koncert előtt ugrottam be érte és vettem át azt„ – kezdte gondolatait Lábas Viki, a Margaret Island alapítója, énekesnője.

Lábas Viki számára amellett, hogy a SZIN a szíve csücskét képezi, a színházi világhoz való hozzáállását és szeretetét a Szegedi Szabadtéri Játékok is megerősítették. Elmondása szerint az előbbi egy remekül megszervezett, szerethető szegedi fesztivál az utóbbi pedig egy erős élményt biztosító kulturális közeg, ami gyakorlatilag a Szegeden való továbbtanulásra ösztökélte már viszonylag fiatalon. Miután ez megvalósult a Jate Klub is egy igen meghatározó hely lett a számára a városban, nem csak egyetemistaként, hanem később, a zenekar frontembereként is. Ez volt ugyanis az a szórakozóhely, ahol elsőként a Hiperkarma előzenekaraként léphettek színpadra, ami óriási élményt okozott a számukra.

Fotó: Földi Ádám

„Nem csak a város napfényes, hanem az emberek is befogadóak és közvetlenek, ezt jól mutatják az elmúlt év tapasztalatai is.  A szegedi közönség képes ugyanis velünk együtt lüktetni és évről évre megtanulni az újabbnál újabb dalokat, amelyekből szerencsére most sincs hiány és, ha minden igaz, szeptember ötödikén fellépünk majd a Szabad-On névre hallgató fesztiválon, ahol el is énekeljük majd a városban élők nagy kedvenceit illetve a karantén ideje alatt megjelent, két új dalunkat, a Valaholt és a Boldogsátólt is ” – folytatta az énekesnő.

Zárásképp pedig kiemelte: számukra az, hogy a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében parkoló pályára került a zenekar jót tett. Sűrű hat év áll mögöttük, az elmúlt időszakban viszont sikerült kipihenniük minden fáradalmat, sőt, újult erővel folyamatos alkotásba kezdtek, aminek eredménye a már említett két dal, illetve több hangszeren való muzsikálás elsajátítása, rendszeres testmozgás, családdal eltöltött minőségi idő és megnyugvás lett.

Fotók: Hegyi Júlia Lily/Földi Ádám

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb