Kikapcs

A Zápor-tónál dübörög tovább a szabad ég alatti filmvetítés

A Szeged Város Közösségéért Közalapítványnak köszönhetően augusztus 28-án és 29-én a Zápor-tónál dübörög tovább a szabad ég alatti filmvetítés. Jön a magyar filmvilág két legendás műve az Üvegtigris és Macskafogó. Az eseményen az első száz néző popcornban részesül.

MINDENT AZ ÜVEGTIGRISRŐL

Az Üvegtigris egy 2001-ben bemutatott magyar filmvígjáték, melyet Búss Gábor Olivér írt, Rudolf Péter és Kapitány Iván rendezett. A film hat jó barát mindennapjait mutatja be. Lali, az amerika-mániás büfés, Gaben az autónepper, Róka, a piti csencselő, Cingár, a szaxofonos, Csoki, az infantilis, és Sanyi, a bolond hajléktalan. Mindezt ők maguk mesélik el egy rendőrségi kihallgatáson.

ÉRDEKESSÉG

  • A filmet a Pest megyei Tinnye külterületén forgatták, a Garancsi-tó partján. A tó partján hagyott büfékocsi azóta idegenforgalmi látványosság lett. A közelben található egy étterem, amely felvette ezt az ismert nevet.
  • A filmet közel 130 ezren nézték meg, a DVD-ből és videókazettából pedig több mint 20 ezer példány kelt el, így az Üvegtigris az egyik legsikeresebb magyar film a videós toplistán.

A MACSKAFOGÓ

A Macskafogóra nemrégiben tett ajánlónk pedig alább olvasható újra.

Ízelítőként mutatjuk az előzetest:

A VETÍTÉS

A filmvetítés augusztus 28-án és 29-én lesz és 19:00 órakor kezdődik. Az igazán jó szórakozáshoz szükség lesz:

  • pokrócra, párna, horgászszékre vagy bármire, amin kényelmesen mozizol
  • rágcsálni és szürcsölni valóra
  • az esti vetítés miatt meleg öltözetre

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb