Mindenmás

Szeptembertől már röntgent, ultrahangot és bőrgyógyászati szakrendelést is nyújt a KomplexLabor

Tovább fejlődik a szegedi KomplexLabor: a Kenyérgyári úti magán egészségügyi központ a hiánypótló CT és MRI vizsgálatok és a nagy sikerű krioszauna mellett már röntgenfelvételeket és ultrahangvizsgálatot is készít, valamint bőrgyógyászati szakrendeléssel is bővíti kínálatát szeptembertől.

A mostani szolgáltatásbővítéssel jelentősen nő azon diagnosztikai eszközök köre, amelyekkel várólista nélkül, a betegellátó rendszernél jóval gyorsabban kaphatnak átfogó képet mind az ügyfelek, mind a szakemberek egy-egy panasz eredetéről. A KomplexLabornál várólista nélkül működő CT és MRI vizsgálatokról, és a központ fantasztikus hangulatáról már egyszer beszámoltunk, és most még több szolgáltatással bővül a 21. századi egészségügyi intézmény.

SZEPTEMBERTŐL JÖN A RÖNTGEN ÉS ULTRAHANG VIZSGÁLAT

Napjainkban a röntgen az egyik legsűrűbben használt, legismertebb képalkotó vizsgálati módszer a csont- és ízületi problémák kimutatására, mely elsősorban a már említett testrészek fájdalma mellett baleseti csontsérülés, törés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok feltérképezésére alkalmas. Az ultrahanggal pedig belgyógyászati, endokrinológiai, valamint urológiai, nőgyógyászati, ízületi és érproblémák fedezhetők fel. Szeptembertől mindkét vizsgálati módszer elérhető lesz a KomplexLaborban, így újabb két alapvető képalkotó eljárás lesz az átlagosnál sokkal gyorsabban elérhető a panaszosok számára.

ÁTFOGÓ BŐRGYÓGYÁSZATI SZAKRENDELÉS INDUL

A bőrgyógyász a bőr-, haj- és körömproblémák feltérképezésével és a helyreállításával foglalkozik. Tevékenységük nagyon sokszor hasonlít egy nyomozó munkájához, hiszen gyakran előfordul, hogy az alapvető probléma mélyebben húzódik meg: egy-egy tünet hátterében fogászati góc, pajzsmirigy vagy cukorbetegség húzódhat meg, a bőr csak a probléma jelenlétére hívja fel a figyelmet. Ilyenkor a bőr kezelése nem oldja meg a kiváltó okot, csak elfedi a tünetet, épp emiatt szakember segítségével teljes és komplex kivizsgálásra van szükség.

A KomplexLaborban dr. Szabó Renáta fogadja majd szeptembertől a bőrgyógyászati panaszokkal érkezőket. A doktornő 2003-ban végzett a Szegedi Tudományegyetemen, majd Kecskeméten kezdett el dolgozni, ahol anyajegyszűrésben, korai bőrrákszűrésben és sebkezelésben szerzett tapasztalatot, és praktizált három évet Svédországban is.

“Ami nagyon tetszik itt, hogy komplexen kezeljük a beteget. A diagnózis után nem küldjük el, hogy oldja meg a problémáját, ahol tudja, hanem kézbe vesszük őt: ha kell, műtéti úton kezeljük, de esztétikai problémákra is megoldást nyújtunk” – mondta el a Szeged365.hu-nak dr. Szabó Renáta, a KomplexLabor bőrgyógyász szakorvosa.

MIKOR FORDULJUNK SZAKEMBERHEZ?

“A bőrgyógyász szakorvost leggyakrabban az anyajegyekkel és különböző bőrnövedékekkel, pattanásos-seborrhoeás bőrrel, ekcémával, bőrfertőzésekkel, hajhullással, körömgombával, vírusos szemölcsökkel illetve különféle allergiás tünetekkel keresik meg.” – fejtette ki dr. Szabó Renáta.

Az anyajegyek éves vizsgálata minden ember számára ajánlott, a KomplexLaborban kézi dermatoszkópos és gépi, videodermatoszkópos anyajegyvizsgálatot is végeznek.

“Feltétlenül javasolt a szakrendelés felkeresése, ha valaki változó vagy újonnan kialakult anyajegyet fedez fel magán, vagy ha családjában előfordult rosszindulatú bőrdaganat. A melanoma mielőbbi diagnosztizálása ilyen esetekben életet menthet! – hangsúlyozta a szakorvos.

Szintén érdemes a konzultációt választani, ha hirtelen kialakult vagy szaporodó bőrelváltozások jelennek meg, makacs körömgombásodás lép fel, esetleg ismeretlen eredetű hólyagok képződnek, allergiás bőrtünetek vagy állandó bőrviszketés nehezíti a panaszos életét.

“Ugyanígy csak a bőrgyógyász segíthet, ha kozmetikus által nem kezelhető, vagy erre kifejlesztett készítményekkel sem eltüntethető pattanások vannak a bőrön, vagy ha tartós hajhullást tapasztal valaki.” – tette hozzá dr. Szabó Renáta.

A KomplexLabor két csúcskategóriás készüléke, a Fotona Dynamis SP és StarWalker MaQX összesen több mint 120 kezelési lehetőséget nyújt a panaszosoknak. A noninvazív, azaz behatolás nélküli, szinergisztikus lézeres technológia miatt a Fotona Dynamis SP készülék tökéletes egyensúlyt teremt a melanin-kromoforok nagyfokú felszívódása és a bőrbe való mély behatolása között, ezáltal az összes bőrtípusra, valamint a napbarnított bőrre is biztonságos és hatékony megoldást nyújt. A készülékekkel elérhetőek olyan szolgáltatások, mint a bőrfelszín és a mélyebb fekvő irharéteg kezelése, körömgomba-kezelés, horkolás és alvási apnoé elleni kezelés, frakcionált bőrfiatalítás, alakformálás és bőrfeszítés, akne és akne-hegek kezelése, ránctalanítás, textúra-növelés, tetoválás eltávolítás és nem utolsósorban a tartós szőrtelenítés. 

A beavatkozások fájdalommentesek, nem igényelnek érzéstelenítést, lábadozási idővel egyáltalán nem kell számolni, illetve a kezelések az év bármely időszakában elvégezhetőek.

SEGÍT A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

A KomplexLaborban a teljes testfelszín térképezése világszínvonalú, mesterséges intelligenciával ellátott Fotofinder Moleanalyzer készülékkel zajlik, amit szakorvosi konzultáció követ. A digitális dermatoszkópia tökéletesen lehetővé teszi a test felületén azonosítható összes anyagjegy hosszú távú megfigyelését, a teljes bőrfelület ellenőrzését. Az eszköz segítségével az egész test bőrfelületének elváltozásai feltérképezhetők, az eredmények digitalizált formában tárolhatóak, és ismételt kivizsgálás során az esetleges változások pontosan nyomon követhetőek.

Az anyajegyek eltávolítását műtéti úton hajtják végre akár bőrgyógyász javasolja, akár az ügyfél kéri, ilyenkor az eltávolított anyajegyet a szakma szabályainak megfelelően minden esetben szövettani vizsgálatra is elküldik.

Az allergiás tünetekkel küzdők számára jó hír, hogy elérhető lesz a Prick teszt is, amely az alkaron végzett allergiás bőrpróba, amellyel 20 perc alatt kimutatható, mely anyagokra reagál helytelenül a szervezetünk.

MEGOLDHATÓ A TÁVKONZULTÁCIÓ

Szeptembertől lehetőség lesz teledermatológiai vizsgálatra is, amikor személyes orvos- beteg kapcsolat nem történik, elektronikus úton történik a konzultáció. Mindössze adott 3 db jó minőségű felvételt kell a jelentkező bőrelváltozásról, amit e-mailben pár kísérőmondattal küld el a szakorvosnak, aki átnézi a képeket és amennyiben szükséges, kiegészítő kérdéseket tesz fel. A válasz pár napon belül meg is érkezik, de amennyiben szükséges, személyes találkozót is kezdeményez.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb