Mindenmás

Közel nyolcvan határsértő próbált meg bejutni Csongrád-Csanád megyébe illegálisan

Közel nyolcvan határsértő próbált meg bejutni Csongrád-Csanád megyébe illegálisan. A rendőrök 28 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, hetet pedig elfogtak és átadtak a román hatóságoknak, míg 41 fő bejutását megakadályozták.

Az egyenruhások augusztus 29-én 0 óra és 24 óra között 11 esetben, összesen 28 határsértőt tartóztattak fel Nagylak, Makó, Szeged, Ásotthalom, Kiszombor és Algyő közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok tunéziai, szír, líbiai, palesztin és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A járőrök továbbá hét határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 41 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Forrás/Fotó: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb