Kikapcs

Szeged365 fotóriport: töltődj velünk a Holt-Maros partján

Gyere és töltődj velünk Szeged egyik legcsodálatosabb helyen, a Holt-Maros partján. Ha ebben az iszonyatos kánikulában nem vágysz másra, mint egy kellemes kis sétára, egy jó bringázásra vagy egy kiadós futásra, az esti órákban bátran célozd meg Újszeged legszebb területét és hódítsd meg azt. Előbb azonban, jöhet egy kis ízelítő?!

A MAROSRÓL

A Maros egykori kanyarulatából, amelyet a folyószabályozás során, 1860-ban választottak le, egy több mint 4 km hosszúságú, 10-15 m széles holtág keletkezett. Azóta zöld folyosóként húzódik Újszeged szívében, ahol tekintélyes méretű örökzöldek, nádassal tarkított part, virágok, csend és nyugalom fogadja a látogatókat. A természet nem zavartatja magát a városias környezetben: száznegyvenhárom madárfaj, többek között nádi poszáta, törpegém és nádi rigó, továbbá mocsári teknősök és kétféle védett bogárfaj egyedei élnek a Holt-Marosnál. A vízmélység 1-2 m között változik, több mint tízféle hal él benne, ezért a horgászok egyik kedvelt célpontja Szegeden belül.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A LEHETŐSÉGEKRŐL

Nem csak horgászásra kiváló ez a szuper zöld, tiszta levegős övezet, hanem futásra, bicajozásra és egy jó kis sétára is alkalmas. Bátran ajánljuk, hogy a nyár utolsó napjait töltsd itt, a szabadban.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb