Kikapcs

Olyan a város, mintha külföldre utaznánk! Szeged egy budapesti szemével

Mi szegediek tudjuk, hogy a Napfény városa mennyire egyedülálló gyönyörű épületeivel, élettel teli belvárosával, a Tisza közelségével, és színes programjaival. De hogyan látja városunkat az, aki Budapestről látogat el hozzánk? Az nlc.hu újságírója a nyakába vette a várost, és személyesen győződött meg róla, hogy Szegednél jobb helyet keresve sem találhat az ember!

OLYAN, MINTHA KÜLFÖLDÖN JÁRNÁNK

Szeged mediterrán hangulata, történelmi jelentőségű építészete, és a fővároshoz képest lassabb, nyugodtabb, ráérősebb tempója miatt olyan benyomást kelt az idelátogatókban, mintha egy tengerparti városkában sétálna, csak az utcatáblák, és az, hogy mindenhol anyanyelvünket hallani árulja el, hogy bizony ez az egzotikus hangulat egy magyar város különlegessége.

A SZEGEDIEK SZOROS KAPCSOLATOT ÁPOLNAK A TISZÁVAL

Habár tengerpartunk nincsen, az egész várost átjárja a Tisza közelsége. Szegeden szerves része az emberek mindennapjainak a folyó, rakpartunk élettel teli, nem választják el a kikapcsolódni vágyóktól kordonok, betonfalak, áthatolhatatlan dzsumbuj- és szeméttenger.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

MI BÜSZKÉLKEDHETÜNK A LEGJOBB HAMBURGEREKKEL ÉS SÖRÖKKEL

Szeged gasztronómiában is verhetetlen, hatalmas választékkal, és minőségi ételekkel, és italokkal várják a látogatókat a vendéglátóhelyek, ha bármelyik turista megkérdezné, biztosan minden szegedi tudna ajánlani pár különleges, talán az avatatlan szem elől rejtett igazán szuper helyet.

Szeged, 2009. szeptember 5. Vendégek állnak sorban, hogy megkóstolhassák a háromezer-ötszáz literes bográcsban készült hallét a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválon, a folyó szegedi oldalán. Az óriásbogrács egyszeri megtöltéséhez húsz mázsa halra és csaknem hat mázsa vöröshagymára van szükség. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

SZEGEDEN MINDIG PEZSGŐ ÉS ESEMÉNYTELI AZ ÉLET

Legyen szó egy sima hétköznapról, vagy egy napfényes hétvégéről, Szeged utcái mindig megtelnek élettel, hiszen mi bárhol képesek vagyunk jól érezni magunkat városunkban, bárhol képesek vagyunk spontán bulihangulatot teremteni, legyen az a Kárász utca, a Tisza part, vagy bármelyik napos, zöldellő parkunk.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

SZEGEDEN JÓ KÖZLEKEDNI

A Napfény városában az a jó, hogy odafigyelünk egymásra, akkor is, ha a közlekedésről van szó. Biciklisbarát, autósbarát, gyalogosbarát mindenki, biztonságosan közlekedünk, és vigyázunk a másikra, s ez a nyugodtság, ami árad belőlünk, ami körüllengi Szegedet nagyon megnyerő turista szemmel.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb