Kikapcs

A koronavírus miatt lefújták a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált

A hétvégén rajtolt volna a változatos programokat kínáló XVI. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál, azonban az egyre növekvő esetszámok miatt csütörtökön a szervezők úgy döntöttek, felfüggesztik a rendezvényt.

A Szeged365.hu-nak eljuttatott közlemény szerint csütörtökön a MAZSIHISZ és BZSH ügyvezető igazgatója azt a döntést hozta, hogy a fokozódó vírusveszély és a fertőzöttek számának növekedése miatt az összes magyarországi zsinagógát haladéktalanul be kell zárni.

Ez az összes rendezvényt, istentiszteleteket, ünnepeket és az idegenforgalmat is érinti, és további tájékoztatásig érvényben marad. Emiatt a XVI. Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivált és annak nyitórendezvényét sem tartják meg. 

TEGNAP A REPÜLŐNAPOKAT ÉS A FUTBALL ÉJSZAKÁJÁT FÚJTÁK LE

Csütörtökre is jutott két esemény, melyet a járványhelyzet miatt voltak kénytelenek törölni a szervezők. A reggeli órákban bejelentették, hogy törlik a 2020-as Szegedi Repülőnapok és Légiparádét, vagy, hogy vadonatúj nevén említsük, a Szeged International Airshow (SZIA) – t. A szervezők a beutazási korlátozásokkal és a hatóságok ajánlásaival indokolták a döntést.

Csütörtök délután jött a következő “áldozat”, amely a Futball Éjszakája volt a Szent Gellért Fórumban. Ma indult volna a sport-őrület:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb