Mindenmás

Napi pakk, hétfő: jó idővel indul a hét, ma még lehet jelentkezni az előrehozott érettségire

Újabb hét kezdődik nyárias időjárással a Napfény Városában. Elmondjuk, mi köze van az I will survive-nak szeptember 6-ához, és azt is, mit gondol Magyarország legismertebb gyermekjogásza a jelenlegi helyzetről. A reggeli rántotta mellé már hozzuk is a legfrissebb infókat!

KÖSZÖNTSD FEL ŐKET NÉVNAPJUKON!

Regina, Begónia, István, Kósa, Lél, Lelle, Márkus – Boldog névnapot kívánunk!

MAI ÉVFORDULÓSOK

  • 111 éve született Elia Kazan kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező és színházi rendező, a Rakparton, A vágy villamosa és az Úri becsületszó rendezője.
  • 108 éve látta meg a napvilágot David Packard, a Hewlett-Packard cég egyik alapítója. A villamosmérnök David Packard az egyetemen ismerkedett meg későbbi üzlettársával Bill Hewlett-tel. A tehetséges ifjaknak egyik tanáruk szerzett állást és ösztöndíjat tanulmányaik befejezése után, ő beszélte rá Packardékat a cégalapításra is. 1938-ban egy bérelt garázsban indították el műszaki vállalkozásukat, a piacra egy hangfrekvencia-generátorral törtek be. Első komoly rendelésüket a Disney-cégtől kapták, 1950-ben már háromszáz különféle terméket gyártottak vállalatok számára. 1972-ben az első, széles körben népszerűvé vált számológépük után álltak át a tömegtermelésre. Belefogtak a számítógépgyártásba, amiben nemsoká világviszonylatban is vezető szerepük lett. Üzleti sikerüket annak is köszönhették, hogy alkalmazottaikról egyedülálló módon, maximálisan gondoskodtak.
  • Ma lenne 84 éves Buddy Holly amerikai énekes, dalszerző a rock and roll úttörője.
  • 79. születésnapját ünnepli Mezey György labdarúgó, edző, szövetségi kapitány, főiskolai tanár, akivel utoljára jutott ki a magyar labdarúgó válogatott a világbajnokságra 1986-ban.
  • 71 éves Gloria Gaynor énekesnő, az I will survive előadója.
  • 38 gyertyát fúj el a tortáján Szász Emese Judit olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes párbajtőrvívó.

JÓ IDŐVEL INDUL A HÉT

Köztünk marad még egy rövid kis időre a nyár Szegeden. A hőmérséklet továbbra is 25-30 fok körül alakul és csapadékkal a jövő hét elején nem nagyon kell számolnunk a térségben.

MA MÉG LEHET JELENTKEZNI AZ ŐSZI ÉRETTSÉGIRE

Hétfőig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra – közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A diákok rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló, javító és előrehozott vizsgát is tehetnek ebben az érettségi időszakban. Nem lesz ez másként Szegeden sem.

A GYEREKEKNEK ÉRTENIÜK KELL, MI TÖRTÉNIK KÖRÜLÖTTÜK

Világjárvány, első hullám, második hullám, intézkedések: összeomlott gazdaság, online térben oktatás, határzár. Na de hogyan hat ez a magyar családokra, azon belül is a gyermekekre? A pánikkeltés, a fals infók, az ismeretlentől való félelem milyen hatást gyakorol rájuk? Gyurkó Szilvit, Magyarország legelismertebb gyermekjogászát kérdeztük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb