Közélet

Napi összefoglaló: közel 30 fővel nőtt a megyében a fertőzöttek száma, kormánybiztossá nevezték ki Nemesi Pált

Az elmúlt 24 órában 495 új fertőzöttet regisztráltak ebből közel 30-at Csongrád-Csanád megyében. Kormánybiztossá nevezték ki Nemesi Pált és az SZTE kutatócsoportja elemzi itthon a járvány hatásait.

KÖZEL 30 ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

495 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 8387 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 624 fő, 3958-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 3805 fő. 151 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

KORMÁNYBIZTOSSÁ NEVEZTÉK KI NEMESI PÁLT

Nemesi Pált, a Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. Nemesi Pál a Szeged365.hu -nak több alkalommal is nyilatkozott arról, hogy nem állt meg, folyamatosan dolgozik ebben az évben is: hol az idősek védelmére hívta fel a figyelmünket, miközben osztotta a maszkokat a pandémia legkeményebb napjaiban, hol pedig gazdasági tárgyalásokat folytatott, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljon a pandémia miatt is megtépázott gazdaság. 

AZ SZTE KUTATÓI ELEMZIK A HAZAI JÁRVÁNYHELYZETET

Már több mint 320 ezren töltötték ki a Magyar adatszolgáltató kérdőívet (Maszk), amelynek válaszaiból a koronavírus várható terjedését próbálják előre jelezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) járványmatematikai kutatói – tájékoztatta az ITM vasárnap az MTI-t. A Szegedi Tudományegyetem által vezetett kutatócsoportban a magyar tudósok országos ezek az adatok alapján elemzik a járvány hazai hatásait.

EXKLUZÍV INTERJÚ A KORONAVÍRUSRÓL ÉS ANNAK GYEREKEKRE TETT HATÁSÁRÓL GYURKÓ SZILVIVEL

Világjárvány, első hullám, második hullám, intézkedések: összeomlott gazdaság, online térben oktatás, határzár. Na de hogyan hat ez a magyar családokra, azon belül is a gyermekekre? A pánikkeltés a fals infók, az ismeretlentől való félelem milyen hatást gyakorol rájuk? Gyurkó Szilvit, Magyarország legelismertebb gyermekjogászát kérdeztük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb