Sport

Remekül szerepeltek a Tisza Pakk Kupán a szegedi hokisok

Az U14-es korosztály számára rendezte meg a VI. Tisza Pakk Kupát a hétvégén a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapata. A házigazda szegediek a második helyen zártak, ez az eddigi legjobb eredményük. A kupát az FTC vihette haza.

A Tisza Pakk Kupán hat együttes vett részt, a két háromcsapatos csoportból az első és a második helyezettek jutottak az elődöntőkbe. Az évekkel ezelőtt szülői összefogásból létrejött esemény idei kiírásában a házigazda Goodwill Pharma Szegedi Vízmű az A csoport második helyén végzett, így került a legjobb négy közé, ahol nagyszerű játékkal győzte le 4–3-ra a bajnokságban egy osztállyal feljebb szereplő KMH együttesét. A döntő is nagy csatát hozott, végül egy kicsivel, 4–2-re a Ferencváros bizonyult jobbnak, így a szegediek ezüstéremmel zártak.

Sok reményt fűzünk ehhez a korosztályhoz, tehetséges és ügyes játékosaink vannak. Ez látszott a mostani tornán is, hiszen a KMH elleni siker a bravúr kategóriájába tartozik. A döntőben egy olyan Fradival játszottunk, amelytől a csoportban kilenc góllal kaptunk ki. Azt kértem a srácoktól, úgy készüljenek a fináléra, hogy egy teljesen új meccs lesz, új eséllyel. Ezt meg is tették, szoros csatára késztették a fővárosiakat, büszke vagyok rájuk – értékelt Balázs Csongor edző.

A Tisza Pakk Kupa a jövő hétvégén folytatódik, szeptember 12-én és 13-án az U12-es korosztály lép jégre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb