Sport

Sikeres hétvégét tudhat maga mögött a SZVSE

Csak úgy záporoztak a hétvégén a Szegedi Vasutas Sport Egyesületbe a jobbnál-jobb eredmények. Az atléták öt éremmel zárták a dobó junior és ifjúsági liga döntőjét. Kiss Benedek birkózó ezüstéremmel távozott Gyáláról, a Kisfradi azonban méretes zakót varrt a futballistákra.

ATLÉTIKA

Hét atléta 11 versenyszámban teljesített jól a múlt hétvégén megrendezett junior és ifjúsági liga döntőbe. A versenyzők 2 arany, 2 ezüst és egy bronz éremmel tértek haza. Az indulók közül Pézer-Szabó Sára 2,5m-es egyéni csúccsal szerezte meg junior női diszkoszvetésben a 2. helyet, klubtársa Losonczi Blanka mögött. Döntőbe jutott versenyzők: Losonczi Blanka, Péter-Szabó Sára, Beregszászi Renáta, Volm Balázs, Gábor Levente, Berkes Adrián, Gábor Tamás.

BIRKÓZÁS

Kiss Benedek ezüstéremmel távozott a Gyálról. Szeged ismét büszke lehet ifjú birkózójára, aki csak a döntőben nem tudott fővárosi ellenfele főlé kerekedni. Kiss Benedek második helyezést ért el a Gyálon megrendezett Kadet Országos Bajnokságon szabadfogásban, a 60 kg-os súlycsoportban. A döntőben szoros mérkőzésen 2-1 arányú vereséget szenvedett el a csepeli Nagy Marcelltől.

A FOCISTÁK ALUL MARADTAK

SZVSE – FTC II 0-5: Méretes zakót varrt a fiúkra a “Kisfradi”.  Sejteni lehetett, hogy nem ez a mérkőzés lesz az idény legkönnyebb találkozója, de titkon reménykedtek benne, hogy “hazai” pályán talán nagy bravúrral és akarattal sikerül pontot vagy pontokat szerezniük a Ferencvárosi Torna Club második csapata ellen. Sajnos nem így történt: a zöld fehérek összesen ötször találtak be a kapuba.

A SZVESE nagy izgalommal várta a fővárosiak elleni mérkőzést, melyet ő kezdett meg. Rögtön az első percben Hatvani elé pattant a labda, azonban lövését nem tudta leszorítani, így  kihasználatlanul maradt első helyzetük. A 7. percben Pócs Tamás juttatta el a labdát a Beretkának, akinek a lapos lövését sikerült védnie Szécsi kapusnak. Ami már az első negyed óra után is látszott, hogy mindkét csapat nyílt sisakos mérkőzést szeretett volna játszani a mérkőzés során. Bár próbálták a támadásokat vezetni, ám az előnyt a Ferencvárosnak sikerült megszerezni: Pócsik 18 méterről megeresztett kapáslövése  a jobb alsóban landolt: 0-1. A 26. percben megint Pócsik érkezett a kapu környékére és bár kissé kisodródott, még így is a kapuba tudta juttatni a labdát: 0-2. Egy perccel később Beretka mutatott egy ollózós mozdulatot, lövése azonban elkerülte a kaput. Közvetlenül a lefújás előtt Nicoló Mezzonetto a jobbról érkező labdára középen lecsapott, majd kapura lőtt: ezt a lövést Molnár még hárította, a kipattanót azon csereként beállt olasz játékos már nem hibázta el, így a csapatok 0-3-as állásnál vonulhattak az öltözőbe. Sajnos a második félidő sem úgy alakult, ahogy szerették volna a szegediek: bár próbálták tartani magunkat és támadásokat felépíteni, de a ferencvárosiaknak többször igencsak veszélyes szituációkat sikerült kialakítaniuk, Molnár kapusnak többször bravúrt kellett bemutatnia. A 81. percben aztán végleg eldőlt minden, hiszen Redzic szemben a SZVSE kapusával könnyedén juttatta a játékszert a kapunkba: 0-4. Két perccel később sajnos újabb találatot ünnepelhettek a zöld-fehérek: Hajdú az utolsó pillanatig kivárt, majd elcsavarta a labdát, ami a bal kapufán csattant, a kipattanót pedig ismét Redzic kotorta be, kialakítva ezzel a 0-5-ös végeredményt.

Szegedi VSE – Ferencvárosi TC II 0-5 (0-3)
NB III-as bajnoki mérkőzés, Közép-csoport, 8. forduló
2020. szeptember 5. (szombat) 16:30
Mórahalom, Mórahalom Sportcentrum, 300 néző
Játékvezető: Maml Zoltán, asszisztensek: Topolánszki Szabin és Juhász László
Szegedi VSE: Molnár K., Kormányos, Vastag, Csamangó, Pócs D., Pócs T., Ondrejó, Fülöp, Busa, Beretka, Hatvani
Cserék: Kormányos helyett Papp (46′), Hatvani helyett Kelemen V. (60′) és Ondrejó helyett Zana (62′)
Vezetőedző: Kelemen Balázs
Ferencvárosi TC II: Szécsi, Arday, Szabó, Hajdú, Pócsik, Katona, Molnár T., Leandro, Csonka, Orosz, Gera
Cserék: Szabó helyére Mezzonetto (33′), Pócsik helyére Redzic (75′) és Lendro helyére Dragóner (84′)
Vezetőedző: Máté Csaba
Gólszerzők: Pócsik Botond Benedek (FTC II) 19′ és 26′, Nicoló Mezzonetto (FTC II) 45′ és Damir Redzic (FTC II ) 81′ és 83′
Sárga lap: Vastag Balázs (SZVSE) 60′

Forrás/Fotók: SZVESE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb