Sport

Új játékost igazolt a Mol-Pick Szeged

Új játékost igazolt Mol-Pick Szeged, a csapat a szlovák válogatott balszélsőjével, Martin Stranovskyval bővült. A játékos december 31-ig biztosan a csapatot erősíti majd.

Martin Stranovsky #kékek mezbe öltözik – 42-es lesz a mezszáma -, 2020. december 31-ig a MOL-PICK SZEGED játékosa lesz. A szlovák válogatott balszélső ismerős lehet a #handballfamily számára, hiszen testévre, Tomás Stranovsky másfél évig erősítette a csapatot. Az Oláh és a Nagy testvérek után a Stranovsky testvérpár mondhatja el immár magáról, hogy a csapatot erősítette.  

“Születésnapját már nálunk ünnepli, hiszen ezen a héten szombaton lesz 35 éves. Érsekújváron ismerkedett meg a kézilabda alapjaival, majd 2005-ben Spanyolországba, a Leon csapatába szerződött. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, a 2011-2012-es idényben ellenünk is játszott, méghozzá kiválóan. Szegeden 9 gólt szerzett a 35-31-re megnyert meccsen, majd Leónban 6-szor volt eredményes, akkor a hispánok 31-25-re győztek le bennünket. 2012-ben szerződött a világhírű Barcelonához, itt két évet szerepelt, majd a német Erlangen következett. Itt négy évet töltött el, 2018-ban szerződött vissza Szlovákiába, a Tatran Presov együttesébe, amellyel tavaly a BL alsó ágán szerepelt. Martin Stranovsky összesen 423 gólt szerzett az európai topligában. Kétszer játszott Bajnokok Ligája-döntőt, mindkétszer ezüstérmes lett. A szlovák nemzeti csapatban 96 meccsen 343-szor volt eredményes” – osztotta meg Süli Róbert, a Mol-Pick Szeged sajtóreferense.

Fotó: Mol-Pick Szeged hivatalos Facebook oldala

– Nagyon boldog vagyok, hogy az élettől kaptam ismét egy nagy lehetőséget, és egy ilyen neves klubban folytathatom a pályafutásomat. A szegedi kézilabdát nem kell bemutatni, tisztában vagyok vele, hogy Európa egyik élcsapatának a mezét húzhatom magamra. Hatalmas motivációt kaptam, hogy újból a BL-ben szerepelhetek, izgalommal várom, hogy bemutatkozzam a magyar élvonalban. Ellenfélként már megtapasztaltam, hogy milyen fantasztikus tábora van a csapatnak. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetnek a szurkolók a lelátóra, mert velük lehetünk igazán erősek, és érhetünk el szép eredményeket. Testvérem, Tomás sokat mesélt Szegedről. Jó helyre kerültem, szeretném megmutatni, hogy jól jártak velem a #kékek, ezért küzdök és hajtok majd minden meccsen – nyilatkozta Martin Stranovsky.

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb