Közélet

Napi összefoglaló: több, mint egy tucat új fertőzött a megyében, látogatási tilalom a szegedi idősotthonokban

Az elmúlt 24 órában több, mint 300 fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, ebből 14-et a megyében tartanak számon. Látogatási tilalmat rendeltek el a szegedi idősotthonokban és három iskola, három osztálya online oktatást folytat a koronavírus miatt.

TÖBB, MINT EGY TUCAT ÚJ FERTŐZÖTT A MEGYÉBEN

341 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 9304 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 626 fő, 3972-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4706 fő. 192 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

LÁTOGATÁSI TILALOM A SZEGEDI IDŐSOTTHONOKBAN, HÁROM ISKOLA HÁROM OSZTÁLYÁBAN ONLINE OKTATÁS

Látogatási tilalmat rendeltek el a szociális intézményekben és idősotthonokban, három szegedi iskolában is felütötte fejét a koronavírus – tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az intézkedés a szegedi iskolák közül a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolát, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot érinti. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

FONTOS A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS KÉRDŐÍV KITÖLTÉSE RÖST GERGELY SZERIN

Már több mint 320 ezren töltötték ki a Magyar Adatszolgáltató Kérdőívet (MASZK), amelynek válaszaiból a koronavírus várható terjedését próbálják előre jelezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium járványmatematikai kutatói. A Szegedi Tudományegyetem által vezetett kutatócsoportban magyar tudósok országos adatok alapján elemzik a járvány hazai hatásait. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: SZTE

ÚTJÁRA INDULT A IV. ZSIGMOND VILMOS FILMFESZTIVÁL SZEGEDEN

Kezdetét vette a várva várt Zsigmond Vilmos Filmfesztivál! Az elkövetkezendő napokban Szegeden minden a filmek körül fog forogni. A nagyszabású rendezvény ünnepélyes felvonulással indult, mely során a Dugonics térről a Belvárosi Moziig tartó menet dobszóval hívta fel a szegediek figyelmét a városban készülő nagyszabású produkciókra. De nem csak ezért különleges ez a fesztivál: idén ünnepeljük Zsigmond Vilmos születésének kilencvenedik, a Belvárosi Mozi megnyitásának századik évfordulóját. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

ÚJRA SZURKOLÓK ELŐTT JÁTSZHAT A MOL-PICK SZEGED

Visszatérhetnek a szurkolók a Kékek pénteki meccsére: a MOL-PICK Szeged az újonc Veszprém KKFT ellen játszik NB I.-es mérkőzést az Újszegedi Sportcsarnokban, melyre 500 bérletest engednek be – tudatta közleményében a szegedi klub. Olvass tovább IDE kattintva.

Fotó: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb