Mindenmás

Napi pakk, szerda: Hugh Grant 60 éves, marad a nyári időjárás, Balázsék Szegeden

Szerda a nap, amikor Balázsék Szegedről nyomják a reggeli show-t, de ma ünnepel Hugh Grant és Hujber Ferenc is. Hogy igazán jól induljon a napod, ma is összeszedtünk mindent, amire szükséged lehet.

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Ádám, Péter, Petra, Szerafina, Szergiusz, Tivadar, Vulfia – Boldog névnapot kívánunk!

MAI ÉVFORDULÓK

  • 192 éve megszületett Lev Tolsztoj orosz író. Minden idők egyik legnagyobb regényírójának tekintik a Háború és béke és az Anna Karenina című művei miatt, melyeknek középpontjában az orosz élet realista ábrázolása áll.
  • 189 éve látta meg a napvilágot Izsó Miklós szobrász, a XIX. századi magyar szobrászat egyik legjelentősebb alakja. Legismertebb műve a Búsuló juhász című zsánerszobra, ezen kívül sok emlékművet készített, melyek közül kiemelkedik Csokonai szobra Debrecenben.
  • 97 éve jött világra Cliff Robertson, Oscar-díjas amerikai színész, író, rendező. Az Akadémia díját 1969-ben vehette át a Charly című filmben nyújtott alakításáért.
  • 89 éve született Latinovits Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, “Színészkirály”. Szuggesztív indulatok, belső tűz, az érzelmek és az értelem harmóniájából fakadó alakábrázolás jellemezte művészetét. 1959-ben filmezett először. Több mint ötven filmben játszott, legemlékezetesebbet az Isten hozta őrnagy úr és a Huszárik Zoltán rendezte Szinbád szerepében alakított.
  • 60. születésnapját ünnepli Hugh Grant angol színész. Eleinte a nyársat nyelt mintaangol szerepkörében érvényesült (Keserű méz, Napok romjai, Szirének). Sokáig úgy tűnt, hogy életfogytiglani mellékszereplésre ítélt színész marad. A világhírt a Négy esküvő és egy temetés című filmnek köszönheti, melyben Andie MacDowell partnere volt. Azóta, ha lökött figura szükséges egy vígjátékba (Áldatlan állapotban, Sztárom a párom), vagy egy arisztokratikusabb karakter egy drámába (Értelem és érzelem), a hollywoodi szereposztók mindig őt keresik meg.
  • Ma 46 éves Hujber Ferenc.

MEGLEPETÉS NINCS, JÓ IDŐ LESZ MA IS

Egész héten nyárias időben lesz részünk Szegeden. Az előrejelzés szerint csapadék nem várható, a hőmérséklet pedig többnyire 25 és 30 fok között alakul majd.

BALÁZSÉK MÁR ELKEZDTÉK A REGGELI SHOW-T A MAGYAR EDE TÉREN

Nem gyenge reggelre ébredt ma Szeged: Sopron és Kaposvár után a Napfény Városába érkezett Balázsék utazó reggeli műsora, ma 6-tól 10-ig a “lófara” mögül, a Magyar Ede térről pörög az adás.

BIZTONSÁGPOLITIKAI ELŐADÁS LESZ A DÓM TÉREN

Ma 18 órakor a Dóm Látogatóközpont ad otthont a Biztos, ami biztonságos címmel tartandó Civil Akadémiai előadásnak, mely vendége Földi László, biztonságpolitikai szakértő lesz.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb