Sport

Tánctanulás világbajnokoktól? Szegeden ez is megoldható!

Tanulni csak a legjobbaktól érdemes, tartja a közmondás, amely a szegedi Forma Tánciskolában szó szerint is megvalósul. A növendékek képzését a WDSF Senior I. Standard világbajnok és Kölcsey-érmes páros, Szabó Anita és Balogh Csongor folytatja, de szívesen segítenek a szalagavatóra készülő középiskolásoknak és felnőtt táncosoknak is pár trükkös lépés elsajátításában.

2004 óta működik Szegeden a Forma Tánciskola, amely kezdetben még művészeti iskolaként, két évvel később már sportegyesületként is letette a névjegyét. Az elmúlt időszakban már stabilan Magyarország élvonalához tartozik a kreatív műhely, 2019-ben például az itthoni 130 táncegyesület rangsorában a második legjobb táncműhely volt a szegedi Forma Tánciskola a tavaly elért eredmények alapján.

KÖZÉPPONTBAN A GYEREK

Gyermekközpontú képzés zajlik a Formánál, ahol hamar megkedvelik a közeget a legkisebbek is. A titok az összetett mozgásban és a társas együttműködésben rejlik.

“Egészséges szociális érzék alakul ki a sportolóknál, a fiú-lány együttműködés miatt az élet más területén is hasznosítható személyiségjegyekkel gazdagodnak a növendékek, sőt a mozgáskoordináció javulása mellett a matematikai és szövegértési képességei is fejlődnek a gyerekek” – árulta el a Szeged365.hu-nak Szabó Anita és Balogh Csongor, a Forma Tánciskola vezetőpárosa.

MOST ÉRDEMES JELENTKEZNI

Elsősorban társastánccal és modern tánccal foglalkoznak a Formánál, és most épp két korosztályba is várják ifjú táncosok jelentkezését. Szabó Anita igazgatóhelyettes foglalkozik az utánpótlással, aki a 7-9 éves korosztályt képzi.

“Ez az az életkor, ahol a leginkább érdemes elkezdeni a foglalkozásokat, ilyenkor még semmiről sincs lemaradva a gyerkőc. A 11-12 évesek már haladóbb szinten mozognak, így ide már elsősorban társastánc vagy balett előképzettségű növendékeket várunk, de kezdő gyermekek felzárkóztatására is van lehetőség” – hangsúlyozta Szabó Anita.

A legkisebbek mellett felnőtt társastáncot is tartanak, ahol hobbi szinten, heti egy-egy alkalommal remek hangulatú tanfolyam keretei között képezhetik magukat az érdeklődők, sőt esküvői tánc előtt is szívesen foglalkoznak a párokkal. Természetesen nem maradhatnak ki a középiskolások sem, akik a szalagavató bál előtt is megalapozhatják már a megfelelő tánctudást.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb