Közélet

A Deák Ferenc Gimnáziumban is van koronavírussal fertőzött

Ahogyan arról kedden beszámoltunk, három szegedi iskolában ütötte fel a fejét az elmúlt napokban a koronavírus – tudtuk meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az intézkedés a szegedi iskolák közül a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumot, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolát, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumot érinti. A sor azonban ma bővült, immár a Deák Ferenc Gimnáziumban is akad fertőzött.

HÁROM SZEGEDI ISKOLÁBAN IS MEGJELENT A KORONAVÍRUS

hétfőn megosztott hírünket megerősítve az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról adott tájékoztatást minap a Szeged365.hu-nak, hogy három szegedi intézményben került sor koronavírus fertőzés miatt rendkívüli tanügyi intézkedésre az elmúlt pár napban, vagyis: a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban, a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium és Általános Iskolában, valamint a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumban rendeltek el egy-egy osztály esetében tantermen kívüli, digitális munkarendet koronavírus-fertőzés miatt.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A SOR AZONBAN BŐVÜLT: A DEÁK FERENC GIMNÁZIUMBAN IS TALÁLTAK KORONAVÍRUSSAL FERTŐZÖTT DIÁKOT

Faragó Klára, az iskola igazgatónője a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a már említett intézmények mellett a szegedi Deák Ferenc Gimnáziummal bővült a sor, ami a koronavírussal fertőzött diákok számát illeti. Az oktatási intézményben ugyanis néhány nappal ezelőtt egy tanuló produkált koronavírusos tüneteket, aminek következtében az adott osztály, amelybe a diák jár, online oktatást folytat és házi karanténban van addig, amíg a fiatalok és azok osztályfőnöke nem rendelkezik két negatív teszttel. Az igazgatónő azt is kiemelte, hogy a tanuló csak és kizárólag a tanévnyitón, azaz szeptember elsején járt az iskolában, ahol mindössze az osztálytársaival és az osztályfőnökeivel találkozott, így további kontaktkutatást nem végeznek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb