Kikapcs

Szegeden is lesz októberben Szemrevaló Filmfesztivál

Októberben ismét megrendezik az év legjobb német nyelvű filmjeit felvonultató Szemrevaló – Sehenswert Filmfesztivált: október 1. és 4. között a fővárosi Művész moziban, október 5. és 8. között pedig az online Távmoziban lesznek elérhetők a filmek, de Debrecenben, Szegeden és Pécsen is lesznek vetítések.

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az idei programban szerepel Alfred Döblin német pszichiáter és író regényének új feldolgozása, a Berlin Alexanderplatz című alkotás, amely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Burhan Qurbani filmeposza komor utazás “a lélek sötét éjszakájába” és nem utolsósorban a sűrű atmoszférájú Berlinbe a 21. század elején.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Gipsy Queen főszereplője Ali büszke, bátor nő, aki Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok bokszoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a bokszhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik, gyermekeit is elvesztheti.

A Végzet és kezdet című filmben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal, de van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit és nem sejti, mi az, ami összeköti őket.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című vígjátékban Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, ortodox anyja ezt tragédiaként éli meg, a fiú viszont elindul az önállóság és a függetlenség felé.

A főváros mellett Debrecenben október 2. és 5. között, Szegeden október 6. és 9. között, Pécsen pedig október 14. és 17. között vetítik majd a filmeket. teljes program a www.szemrevalofesztival.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb