Sport

Ünnepnap Mórahalmon: megújult az uszoda és átadták a Szeged első női cselgáncsozójáról elnevezett judo csarnokot

Szeptember 10-én újra birtokba veheti a sportkedvelő nagyközönség a megújult Móradombi Uszodát, ami az izgalmas mérkőzések mellett kellemes kikapcsolódást fog nyújtani jakuzzival és szaunával felszerelt wellness – sarkával. És ez még nem minden: átadásra került Mórahalom új büszkesége, a Molnár Franciska Judo Csarnok, mely nevét Szeged első olyan női cselgáncsozójáról kapta, aki eredményeivel a válogatottba is bekerült, sőt a nemzetközi versenyeken is érmes helyezéseket ért el.

Molnár Franciska Judo Csarnok, ünnepélyes átadó, Fotó: Szabó Dávid szeged365.hu

A HOMOKHÁTI KISTÉRSÉG MINDEN IGÉNYÉT KISZOLGÁLÓ SPORTKOMPLEXUMOT HOZTAK LÉTRE

Mórahalom az elmúlt 10 évben nagy gondot fordított arra, hogy megvalósítsa nagyszabású sportfejlesztéseit, 2012 óta sorra indultak be a nagyobb beruházások a városban, mely során a korábban üresen álló Szent János térségben egy, a Homokhátság igényeit kiszolgáló igazi sportkomplexumot valósítottak meg. A koncepció szerint 4 fő területre helyezték a hangsúlyt: a futballra, kézilabdára, vízilabdára és úszásra, valamint a judóra.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

HOLNAPTÓL A MEGÚJULT MÓRADOMBI USZODA VÁRJA A SPORTOLNI VÁGYÓ VENDÉGEIT

A vízilabda – mérkőzések, rövid pályás úszóversenyek lebonyolítására is alkalmas uszoda impozáns épületében a nagymedence mellett tanmedence, jakuzzi, merülő medence, és egy infra – illetve egy finn szauna is helyet kapott. Sőt, az új uszoda rendelkezik egy mobil lelátóval is, amely az aktuális rendezvények igényei szerint mozgatható lesz. Az uszoda a Móradombi Sportcsarnok közvetlen szomszédságában található, amelynek köszönhetően egy folyosón keresztül átjárható a két létesítmény, így lehetővé téve a könnyebb használatot. A focicentrum és a kézilabdacsarnok mellett felépült uszoda az országos bajnokság harmadosztályát hatszor megnyerő Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub, illetve Mórahalom közös beruházása volt.

Fotó: Szabó Dávid szeged365.hu

ÁTADTÁK A MOLNÁR FRANCISKA JUDO CSARNOKOT

Ünnepélyes átadó keretében átadták a Molnár Franciska Judo Csarnokot. A létesítmény nevét Molnár Franciskáról, Szeged első női cselgáncsozójáról kapta, aki a magyar bajnokságon, az 52 kg-os súlycsoportban 1983-ban, 1985-ben, 1986-ban, és 1987-ben az első helyen végzett. 1984-ben, és 1988-ban pedig magyar bajnoki 2. helyezést ért el. Molnár Franciska úttörő volt a sportágban, egyike volt az első női cselgáncsedzőknek Magyarországon. Sajnos, a Mórahalmi Judo SE 2014-es megalakulását már nem érhette meg, 2013. novemberében bekövetkezett halála miatt.

Molnár Franciska emlékére, fotó: Szabó Dávid szeged365.hu

A Mórahalmi Judo Egyesület jelenleg közel 70 fővel, és 5 csoporttal van jelen két településen, Mórahalmon és Ásotthalmon, valamint egy haladó, egy versenyző, és egy felnőtt csoport található Mórahalmon. A judokák közül az elmúlt öt évben 14 országos szintű versenyző, és egy serdülő válogatott kerettag került ki.

Fotó: Szabó Dávid, szeged365.hu

A judo csarnok ünnepélyes átadóján beszédet mondott Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, Sárfalvi Péter, sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára, és Csiszár Dániel, a Mórahalmi Judo SE egyesület elnöke. Ők együtt vágták át a szalagot a létesítmény bejáratánál, amelyet élőben is követtünk.

Az átadóról Csiszár Dániel egyesületi elnök nyilatkozott a Szeged365.hu-nak, melyből megtudhatjátok, mely eredményeikre a legbüszkébbek a mórahalmi judósok, illetve hogyan tetszik nekik az új csarnok.

Tekintsd meg fotó galériánkat az eseményről, melyet Szabó Dávid kollégánk képeiből válogattunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb