Sport

A vártnál nehezebben győzte le a Csurgót a MOL-PICK Szeged

Szoros mérkőzést játszott a MOL-PICK Szeged a férfi kézilabda NB1 2. fordulóján. Juan Carlos Pastor tanítványai a második félidő elején már háromgólos hátrányba is kerültek a Csurgó vendégeként, végül azonban sikerült rendezni a sorokat és elhozni mindkét pontot Somogy megyéből.

Jól indult az összecsapás, Alilovic remekül védett, elöl pedig a jobboldal, Bogdan Radivojevics és Stanislav Kaspárek remekelt. Az első félidő derekán azonban elkezdtek kimaradni a helyzetek, a Csurgó pedig vérszemet kapott, olyannyira belendültek a hazaiak, hogy az első 30 perc végén egy gólos előnnyel térhettek pihenőre.

A folytatásban sem tűnt úgy, mintha minden rendben lenne a szegedi fejekben, a somogyiak három gólra növelték az előnyüket, ez azonban felrázta a vendégeket. Ismét Radivojevics és Kaspárek ragadta magához a kezdeményezést, melléjük érkezett Bombac, majd Mackovsek is megterhelte Tatai kapuját két ziccertalálattal. A hazaiak elfogytak fizikálisan, a Bánhidiék pedig már nem engedték ki kezükből a győzelmet.

Juan Carlos Pastor: – Jól jött nekünk ez a szoros meccs, mert eddig nem is volt ehhez hasonló mérkőzésünk sem a bajnokságban, sem a felkészülés során. Ezeket a pillanatokat is át kell élni. Azon dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, mert ezután következnek azok az ellenfelek, amelyekkel szemben már nem fér bele a gyengébb produkció.

Folytatás pénteken 17.15-kor otthon, a Veszprémi KKFT ellen. A meccsre csütörtökön (17 órától 20 óráig) még lehet jegyet vásárolni a PICK-irodán. Az újonc elleni találkozót az M4 Sport élőben adja.

Csurgói KK–MOL-PICK SZEGED 28–32 (16–15)
Férfi kézilabda NB I., 2. forduló. Csurgó, id. Sótonyi László Sportcsarnok, 350 néző néző. Vezette: Altmár, Horváth M.
Csurgó: Tatai – Leimeter 1, Gábor, Kovacevic 4, Hanusz 2, Nagy Sz. 4, Popovics. Csere: Füstös (kapus), Krsmancic 2, Krecic 6, Szeitl 4, Tormás Nemeshalmi, Gebhardt, Vasics 2, Kerkovits 3/3, Borsos. Vezetőedző: Alem Toszkics.
MOL-PICK SZEGED: Alilovic – Radivojevics 9/3, Kaspárek 5, Bombac 3, Bánhidi 4, Bodó 3, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Henigman 1, Mackovsek 2, Gaber, Canellas, M. Stranovsky 1, Zsitnyikov. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 7/3, ill. 4/3.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb