Mindenmás

Érték és Minőség Nagydíjat kapott három Csongrád – Csanád megyei cég

Idén három Csongrád – Csanád megyei cég is kiérdemelte a megtisztelő Érték és Minőség Nagydíj címet. 33 pályázó, 39 pályaművét díjazták, köztük a szentesi Délkertészt a Snack paradicsomfélék termékcsaládért, a szegedi Natural Immune Control System Zrt-t a Medium-term Product étrendkiegészítőért, valamint a Sole Mizót a MIZO sajt és tej termékcsaládért. Az elismeréseket szerdán adták át a kitüntetetteknek Budapesten, a Vajdahunyadvárban.

Az idén 40 főcsoport több mint 100 témakörében lehetett pályázni a cím elnyeréséért. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, a rendezvény fővédnöke köszöntőjében kiemelte, a koronavírus hatása, a környezetvédelmi szempontok a hazai termékek iránti kereslet növekedéséhez vezethetnek.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat évek óta segíti a tudatos vásárlás, valamint a magyar termékek iránti kereslet előmozdítását. A tanúsító védjegyével ellátott termékekről elmondható, hogy előállításuk során figyeltek a természeti környezet védelmére, és betartották a legszigorúbb minőségbiztosítási előírásokat – mondta Latorcai János.

Latorcai János, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnöke beszédet mond az Érték és Minőség Nagydíj pályázat díjátadó ünnepségén a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2020. szeptember 9-én. MTI/Máthé Zoltán

Kiss Károlyné Ildikó, a pályázati rendszer alapítója elmondta, hogy a rendkívüli körülmények miatt csökkent a pályázatok száma, a határok lezárásával csak a hazai vállalkozások tudtak a megmérettetésen részt venni. A díjazottak között többségben voltak a közép- és kisvállalkozások, a pályázatok színvonalát pedig mutatja, hogy többszöri megmérettetés után, az utolsó fordulóban a zsűri a pályázatok mindegyikét méltónak ítélte a tanúsító védjegy viselésére – tette hozzá Kiss Károlyné Ildikó

A díjnyertes pályázatok az ország 13 megyéjéből érkeztek, a nyertesek 41 százaléka budapesti, 59 százaléka vidéki székhelyű, a győztes pályázatok több mint 90 százaléka termékhez, megközelítően 10 százaléka szolgáltatáshoz kapcsolódik.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb