Szegedi Arcok

Különleges futócipőt kapott Mocsári Bence, paratriatlonista az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványtól

Különleges futócipővel ajándékozták meg a makói születésű Mocsári Bencét, többszörös magyar bajnok paraúszó, paratriatlonistát. Az egy évvel ezelőtt alakult Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványnak nem ez az első kezdeményezése és nem is az utolsó, ismertette Vereczkei Zsolt az alapítvány tagja. Céljuk, hogy minél több fogyatékkal élő fiatalt mozgásra ösztönözzenek annak érdekében, hogy ők is teljes értékűnek érezhessék magukat a mindennapokban.

MINDENT AZ IMPULZUS A PARASPORT JÖVŐJÉÉRT ALAPÍTVÁNYRÓL

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány azért jött létre, hogy hozzájárulhasson a parasport népszerűsítéséhez a sérült gyerekek körében, hiszen a sport végtelen lehetőséget rejt magában. Az egy éves születésnapját ünneplő alapítvány közösséget épít, előadásokat, rendezvényeket szervez,  kulturális programokba von be civil szervezeteket, és nem akkreditált oktatási programokat, emellett képzéseket is tervez a jövőre nézve. Ezen felül kiemelt szereppel bír számukra a környezettudatos életmódról és az ökotudatos szemléletről való kommunikáció is.

MOCSÁRI BENCE, PARATRIATLONISTA

Mocsári Bence könyökízületi rendellenességgel született, mely a bal karját érintette. Egészségügyi okokból kezdett el úszni 6 évesen, de az iskola kezdetekor fel kellett hagynia a sporttal. 6 évvel később, 2012-ben a Londoni Paralimpiai játékokat nézve döntötte el, hogy paralimpiai bajnok lesz. A Szegedi Úszó Egyletben kezdte meg újból az úszást. Adottságai és kitartása révén gyorsan fejlődött. 2015-ben tagja lett a magyar válogatottnak és elérte első komolyabb eredményét: a berlini nemzetközi versenyen 50m gyorsúszásban első, 200m gyorsúszásban második helyezett lett. 2015 és 2018 között többszörös magyar bajnok és világkupa érmes volt. Úszókarrierje eddigi csúcsát a 2017-es mexikói Paraúszó Világbajnokságon elért helyezései jelentették: 200m vegyesúszásban ötödik, 100m gyorsúszásban hetedik, illetve 50m gyorsúszásban kilencedik helyezett lett.

2018-ban Mocsári sportágat váltott, így vált paratriatlonistává. Nem sokkal átállása után 2018. októberében, első nemzetközi triatlon versenyén, a madeirai Világkupán hatalmas hajrával harmadik helyen ért célba. A következő megmérettetésére 2019. februárjában került sor Ausztráliában. A devonporti Világkupán ötödik  helyezett lett. Jelenleg (2019.03) a világranglista 22. helyén áll és készül, hogy 2020-ban a tokiói Paralimpián részt vehessen.

AZ ÚJ FUTÓCIPŐRŐL

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány Mocsári Bencét egy különleges futócipővel ajándékozta meg annak érdekében, hogy az elkövetkezendő versenyeken még jobban teljesítsen. A sportoló a cipőt az újszegedi Ligetben próbálta ki pénteken délután.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb