Sport

Taroltak a szegediek: Magyar Kinga és Kis Máté is TKO-val győzött péntek este

Totális szegedi dominanciával zajlott a New School Promotion szeptember 11-i debütáló ökölvívó gálája: Magyar Kinga és Székely Tamás a második, Kis Máté a negyedik menetben fejezte be meccsét a budapesti Arena Mall-ban péntek este megrendezett rendezvényen. A járványügyi előírások miatt 500 fő előtt ment a küzdelem, viszont a Sport 1 jóvoltából egy egész ország izgulhatta végig a szegediek küzdelmeit.

KIS MÁTÉ A NEGYEDIK MENETBEN TKO-ZOTT

A Szeged Sportolója 2020 díjas Kis Máté (Szeged Box Club) és a kubai Ericles Torres Marin összecsapása lendületesen indult. Máté végig dominált, egyszer padlóra is küldte ellenfelét, majd a 4. menetben furcsán, hirtelen ért véget a mérkőzés: Torres fejjel előre, némileg mélyre hajolva közelítette meg a szegedi kiválóságot, és – bár ez nem egyértelmű – a Monokli.com szerint keményen belefejelt a könyökébe. A kubai padlóra került, s mivel nem tudta folytatni a mérkőzést (ráadásul az ő szabálytalansága okozta a saját sérülését) TKO-val Kis Máté nyerte az összecsapást.

MAGYAR KINGA KÉT MENET ALATT VÉGEZTE KI ELLENFELÉT

A Szeged Box Club kiválósága mellett a szintén szegedi Global Sport Event három versenyzője, a GBU Európa-bajnok Magyar Kinga, a bebütáló Székely Tamás és a korábbi váltósúlyú IBF nemzetközi és Európa-bajnok, Tóth László is ringbe lépett. Kinga már ismerős a Szeged365.hu olvasóinak: nemrég a Gasztro365 kulináris videoblogunk háziasszonyaként is megmutatta, mire képes, a tavaszi karantén időszaka alatt pedig többek között Kárász Annával közösen tartott Online Tesiórát a szegedieknek. A szegedi bunyótündér a második menetben kiütéssel győzött, így továbbra is veretlenül menetelhet tovább. “Az ellenfelünk, Leskó Éva egy kemény, szívós lány volt” – kezdte beszámolóját a Szeged365.hu-nak Simon Zsolt, Kinga edzője és promótere, aki büszkén újságolta: tanítványa a második menetben egy tűpontosan bevitt jobbegyenessel TKO-zta ellenfelét, vagyis, a sportoló állva maradt, de a bíró közbelépett és beszüntette a mérkőzést. “Beért a munkánk gyümölcse” – nyilatkozta a szegedi tréner.

A GÁLA LEGJOBB MECCSE TÓTH LÁSZLÓÉ VOLT

A gála legjobb mérkőzése volt a Sopronban lakó, de szegedi színekben edző Tóth László (Global Sport Event, Szeged) és Görbics Gábor (Profibox Promotion) 8 menetes mérkőzése. Görbics kezdett jobban, de lendülete nem tartott ki a lassabban kezdő, de menetről menetre egyre többet “dolgozó” ellenféllel szemben. Szoros, nehezen pontozható mérkőzés volt. Görbics a 4. menetben csípte meg ellenfelét, míg a 8.-ban Tóth egyik ütése szaladt át fáradó riválisán. Az izgalmas, sok ütéssel tarkított 8 menetes párharc vége megosztott pontozás Tóth László javára (79-73, 78-74, 75-77). Tóth többet ütött, és többet talált, ráadásul az ő akarata érvényesült a ringben, igaz, Görbics ütései látványosabbak voltak – írja a Monokli.com. “Laci jelenleg az egyik legjobb ökölvívó Magyarországon, nagyon komoly nemzetközi terveink vannak vele” – mondta a Szeged365.hu-nak Tóth László edzője, a szegedi Simon Zsolt.

https://www.facebook.com/newschoolpromotion/videos/757016918445684

SZÉKELY TOMI ELLENFELE KI SEM JÖTT A HARMADIK MENETRE

Kemény ellenfelet kapott a profik között tegnap este debütáló szegedi Székely Tamás, a szorító másik sarkában az eddig 2 győzelmes (mindkét meccsét KO-val behúzó) Bogdán Barnabás várt rá. “Bár Barna nagyon kemény ellenfél, Tominak hoznia kell a meccset, papírforma győzelmet várunk” – nyilatkozta az összecsapás előtt a Szeged365.hu-nak Simon Zsolt edző, ami be is jött: Székely Tamás ellenfele nem jött ki a harmadik menetre.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb