Mindenmás

Másfél millió forintot próbáltak kicsalni áldozatuktól az unokázós csalók Szegeden

Ismét lecsaptak az unokázós csalók Szegeden, ezúttal egy idős, helyi asszonyt próbáltak meg átverni, és tőle pénzt kicsalni.

A Szegedi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a sértettet szeptember 10-én hívta fel telefonon a csaló, aki a lányának adva ki magát megpróbált pénzt kicsalni az asszonyból. Nem is akármilyen összeget akart, arra hivatkozva, hogy balesetet szenvedett, és pénzre van szüksége, arra kérte az asszonyt, hogy egy általa megadott külföldi telefonszámra sürgősen utaljon el másfél millió forintot.

Az asszony még össze is szedte a kért összeget, és több nemzetközi pénzügyi szolgáltatón keresztül megpróbálta azt elutalni. Az ügyintézők minden esetben figyelmeztették a tranzakció veszélyeire, sőt arra is felhívták az idős asszony figyelmét, hogy sok csaló is próbálkozik hasonló trükkökkel.

Fotó: uh.ro

Végül szerencsére az asszonyt utolérte a lánya, így nem jött létre a tranzakció. A sértett szeptember 10-én feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja arra különösen az idős emberek figyelmét, hogy az unokázós csalók rendszerint telefonon keresik meg áldozatukat, annak közeli hozzátartozójának adják ki magukat, és balesetre, tartozásra hivatkozva megpróbálnak pénzt, egyéb értékeket kicsalni a gyanútlan emberekből.

A rendőrség felhívja rá a figyelmet, hogy néhány apró óvintézkedés betartásával megelőzhetőek, illetve kivédhetőek az ilyen csalások: fontos például, hogy nyilvános helyen ne beszéljünk magánügyekről, főleg pénzügyekről, soha ne adjunk ki pénzt idegeneknek, és ha bármi gyanúsat észlelünk, hívjuk a rendőrséget a 112-es központi segélyhívószámon.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb