- Hirdetés -
7.4 C
Szeged
2020, október 20., kedd

- Hirdetés -
Kezdőlap Mindenmás Napi pakk, kedd: ma is sok napsütésre kell számítani, már festik a...

Napi pakk, kedd: ma is sok napsütésre kell számítani, már festik a Bertalan hidat

Lassan búcsúzik tőlünk az indián nyár, de ma még a napsütésé lesz a főszerep. Ma ünnepel a szegedi vízilabda-történet egyik legsikeresebb edzője és Oliver Stone, illetve Tommy Lee Jones is. A reggeli müzli mellé ma is összeállítottuk neked a legfontosabb tudnivalókat.

MA ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON!

Enikő, Melitta, Imelda, Katalin, Mária, Tódor, Töhötöm – boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 139 éve született Ettore Bugatti olasz verseny- és luxusautó tervező és építő.
  • 130 éve látta meg a napvilágot Agatha Christie angol krimiíró, Miss Marple és Hercule Poirot megalkotója. A krimi koronázatlan királynőjeként is szokták emlegetni. 66 detektívregénye minden idők legnagyobb példányszámban elkelt könyvei között szerepelnek. Csak Shakespeare műveiből és a Bibliából adtak el többet.
  • 104 éve először használtak csatában tankot. A harckocsit a britek a németek ellen vetették be Franciaországban, a Somme-i csatában, az Első Világháború során.
  • 97 éve született Fejes Endre, Kossuth- és József Attila-díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.
  • Ma lenne 79 éves Albert Flórián az egyedüli magyar aranylabdás, a Nemzet Sportolója. Albert az FTC labdarúgójaként vált ismertté, 75-szörös húzhatta magára a magyar labdarúgó válogatott mezét, az 1960-as római olimpiáról és az 1964-es spanyolországi Eb-ről egyaránt bronzéremmel térhetett haza. 1967-ben nyerte el a France Football Aranylabdáját, 1968-ban világválogatott volt.
  • 74. születésnapját ünnepli Kásás Zoltán 92-szeres válogatott, olimpiai ezüstérmes és világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Kásás tamás édesapja. Pályafutását 1958-ban az FTC vívójaként kezdte, majd vízilabdázó lett, 1977-től Tatabányán játszott. Tagja volt a KEK-győztes, az olimpiai ezüstérmes, a világbajnok és az Európa-bajnok csapatnak. 1987-től szövetségi kapitány volt. 2008-2011 között a Szegedi VE vezetőedzője, vele nyert LEN kupát a szegedi pólócsapat 2009-ben.
  • Szintén 74 éves Oliver Stone, Oscar díjas amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, A szakasz, a Tőzsdecápák, Született július 4-én és a Minden héten háború rendezője.
  • Ugyancsak 74 szál gyertyát fúj el a tortáján Tommy Lee Jones amerikai színész.
  • 49 éve megalapították a világ legnagyobb független természetvédelmi és környezetvédelmi szervezetét, a Greenpeace-t.
  • 36 éves Harry herceg, Charles herceg és Diana hercegnő fiatalabb fia.

KELLEMES IDŐNK LESZ KEDDEN IS

Kedden továbbra is sok-sok napsütésre és száraz időre számíthatunk. Helyenként megélénkülhet a keleties szél. Hajnalban 10-16 fok várható. A legmagasabb hőmérséklet azonban még mindig 27 és 32 fok között alakul a megye több településén.

MÁR FESTIK A BERTALAN HIDAT

Kezdetét vette a Bertalan híd felújítása és átfestése. A munkálatok vélhetően novemberig tartanak majd, és az autóforgalmat nem érintik, de a híd járdái közül az éppen érintett oldalon fekvőt lezárják, így a  gyalogos forgalom ez idő alatt a túloldalon közlekedhet.

VAJON VISSZATÉRÜNK MAJD A RÉGI KERÉKVÁGÁSBA?

Ezt a kérdést teszi fel kollégánk, Pósa Tamara is. A koronavírus felborította a hétköznapjainkat, de legalább megtanuljuk, hogy mennyire fontos a kézmosás, a tisztálkodás, hogy nem lihegünk egymás nyakába a buszon meg a villamoson, hogy nem tapossuk le egymást a boltokban a kasszánál, hogy nem tüsszentünk összevissza mindenkire, vagy bárkire. Hogy betegen nem járunk dolgozni. Hogy sokkal többet kell foglalkoznunk az egészségünkkel és önmagunkkal ahhoz, hogy a szervezünk erős legyen.

- Hirdetés -
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb

- Hirdetés -
- Hirdetés -