Sport

Még a COVID oroszlánkörmei sem állhatják a versenyt a Maty – éren: pénteken indul a kajak – kenu világkupa

Végre zene lehet füleinknek a legjobbak legjobbjainak bősz hasítása is: startra kész a nemzetközi felnőtt mezőny! Harminchárom ország versenyzői jelezték részvételüket a péntektől vasárnapig sorra kerülő szegedi kajak – kenu világkupára, amelyre egy héttel a sikeresen megrendezett Olimpiai Reménységek Versenye (ORV) után kerül sor a Maty – éren.

A “FŐPRÓBA” ZÖKKENŐMENTES LEBONYOLÍTÁSA GYÚJTOTTA FEL A REMÉNY FÁKLYÁJÁT

Kissé tanácstalan helyzetben várhatta a honi szervezet az aktuális szabadtéri performanszot, de Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, jó főpróbát tartottak Szegeden, ugyanis sikerrel rendezték meg az Olimpiai Reménységek Versenyét. “A legnagyobb siker az, hogy meg tudtuk rendezni ezt az eseményt. Fontosnak tartottam, hogy a fiataloknak idén is legyen egy nemzetközi eseménye, s végül 22 ország sportolói jöttek el, nagyon színvonalas volt a verseny” – fogalmazott. Hangsúlyozta: fontosnak tartották, hogy a kormány által hozott járványügyi intézkedéseket betartsák, egyrészt a versenyzők egészsége érdekében, másrészt azért, az élsportolók így mutassanak, egyszersmind bátorítsanak másokat ebben a nehéz helyzetben.

Szegedi Kajak-kenu világkupa negyedik, záró napja 2018 május 20-án

ALL – IN A VERSENYSZÁMOKBAN: NEM TERVEZETT TÁVOKAT TOLDANAK HOZZÁ AZ EREDETIEKHEZ

“Már érkeznek a külföldiek a felnőtt világkupára is” – közölte a sportvezető. A hétvégi viadal eléggé “hányattatott sorsú”, eredetileg a nem olimpiai számok világbajnoksága lett volna júliusban, majd elhalasztották, végül pedig átminősítették világkupára, de így ötkarikás számok is szerepelnek a programban. “Idén állandóan újra kellett terveznünk, de fontosnak tartottuk, hogy a tokiói játékok halasztásával olimpiai számokban is megmérethessék magukat a sportolók. Harminchárom ország jelezte a részvételét, úgy gondolom, ebben a helyzetben ez egy szép szám” – mondta Schmidt Gábor.

FOGHÍJAS MEZŐNY VÁR, ÁM TÖBB VÁRHATÓAN PIKÁNS PRESZTÍZSHARC HOZHAT KÁRPÓTLÁST
    Bár magyar részről többen is távol maradnak – az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta és a négyesben olimpiai aranyérmes Csipes Tamara már pihen, és hamarosan elkezdi a felkészülést Tokióra -, lesznek olyan számok, amelyekben nagyon erős mezőny gyűlik össze a Maty – éren. Ilyen lesz például a férfi K-1 1000 méter, amelyben a világbajnoki címvédő Kopasz Bálint visszavághat Varga Ádámnak az országos bajnokságon elszenvedett vereségért. Az MKKSZ elnöke kiemelte: a rutinos kajakosok és kenusok mellett sok fiatal is képviseli majd Magyarországot a regattán, számukra ez egy remek lehetőség lesz, hogy megmutassák magukat a felnőtt mezőnyben.

KURIÓZUMKÉNT NEM LESZ LEZÁRVA A VERSENY AZ ÉRTŐ KÖZÖNSÉG ELŐL, BUT YOU MUST BE READY FOR IT!

Akinek kedve van, jöjjön! Az intézkedéseket betartva lehet szurkolni a magyar csapatnak” – mondta Schmidt Gábor. A szervezőbizottság a múlt hétvégén rendezett ORV tanulságait is mérlegelve döntött úgy, hogy várja a szurkolókat. Arra kérik a nézőket, hogy a pálya területén belül ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra, a gyakori kézmosásra, a kihelyezett kézfertőtlenítők használatára és arra, hogy lehetőség szerint viseljenek olyan maszkot, amely a szájukat és az orrukat is elfedi. A főlelátón csak minden második számozott helyre szabad leülni. És akkor robbanjon a bónuszgránát: vk – ra a belépés ingyenes! A közönséggel fűszerezett, hamisítatlan atmoszféra sikeres megőrzéséről már korábban is tudósított a szeged365.hu:

Jó lesz így? Mégis lehetnek nézők a most hétvégi, szegedi gyorsasági kajak-kenu világkupán!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb