Közélet

Tápai Péter szerint Joób Mártonnak nem jár fizetés

Meddig tart még igényt a város az előzetesben lévő család-, szociálpolitikáért és sportért felelős tanácsnok szolgálatára? – tette fel a kérdést Tápai Péter, a szegedi Fidesz alelnöke kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatóján. Tápai Péter szerint Joób Mártonnak már nem jár fizetés.

A politikus szerint Joób Mártont megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanis addig amíg a Kecskeméti Városi Bíróság nem hoz jogerős ítéletet a 11 gyermekes családapa ügyében, aki jelenleg adócsalás miatt ül előzetes letartóztatásban a szomszédos városban, addig a szegedi Fidesz szervezete erkölcsileg nem teheti meg azt, hogy ítélkezik. Nem szólíthatják fel a lemondásra, viszont mivel sem képviselőként sem pedig tanácsnokként nem tudja betölteni a szerepeit, a szervezet úgy gondolja fizetést sem kellene, hogy kapjon tovább.

Fotó: Török Kornél

Tápai Péter a szegedi Fidesz alelnöke, a szervezet nevében arra szólította fel kedden délelőtt Szeged Város polgármesterét, Botka Lászlót, hogy vonja meg Joób Mártontól a városvezetésben betöltött tanácsnoki munkájáért kapott fizetést. A család-, szociálpolitikáért és sportért felelős tanácsnok ugyanis jól láthatóan nem tud jelenleg helyt állni. Ezért, amíg Joób Márton le nem mond, illetve a Közgyűlés vissza nem hívja az adott pozíciókból méltatlanságra hivatkozva, illetve jogerős ítélet nem születik és meg nem szűnik automatikusan a képviselői tisztsége, addig nem kellene, hogy juttatás járjon neki.

Fotó: Török Kornél

Arról, hogy jelenleg az előzetes letartóztatását töltő, adócsaláson kapott Joób Márton helyére mikor neveznek ki új tanácsnokot Tápai Péter még nem tudott választ adni, mint ahogyan arra a kérdésre sem, hogy a pénteki Közgyűlésen ez az ügy napirendi pontra kerül-e majd. Azt viszont ismertette, hogy Joób Márton amennyiben egy évig abszolút nem tevékenykedik majd képviselőként, akkor ez a szerep biztos megszűnik majd.

A Szeged365.hu a sajtótájékoztatót élőben közvetítette, ezt itt nézheted meg újra:

https://www.facebook.com/szeged365/videos/244498533622058

Az ügyről részletesen a Szeged365.hu korábban részletesen itt számolt be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb