Gasztro

A tavaly átadott Hódtói Pihenőpark ezentúl nemcsak a szemnek, a szájnak is ingere lesz

A KFC és a Baan’s Kitchen Szeged kézműves kajáldái után megkésve bár, de törve nem a McDonald’s is éttermet nyit Hódmezővásárhelyen, a Hódtói Pihenőpark mellett. Az eddig is igen impozáns, de viszonylag szűk vásárhelyi street food kínálat alaposan beindult.

A Hódtói Pihenőpark és a mellette lévő Aldi közti üres területen a késők lendületével robban be az amerikai álom: nem pusztán hódmezővásárhelyi gyorséttermét készül megnyitni a McDonald’s, de az üzletben várhatóan McDrive, azaz autós kiszolgálás is lesz. Az vásárhelyi önkormányzat szerint első lépcsőként a telek megvásárlásáról zajlanak a tárgyalások a város és a cég között.

A hambi tőkeinjekciót jelenthet a beszállítóknak, és a munkaerőpiacot is felpörgetheti

A beruházással újabb nemzetközi lánc érkezik Vásárhelyre a KFC után, amely nem elhanyagolható tényezőként jelentés munkaerő megteremtésével is együtt jár, egy McDonald’s -ban méretétől függően ugyanis átlagosan 20 -30 ember dolgozik. “Mindig jó, ha új cég települ Vásárhelyre, ez hozzájárul az adóbevételek emelkedéséhez az iparűzési adón keresztül, vagy ha új építmény létesül, akkor az építményadó-bevételt is jelenthet” – említette Kurucz Roland, az önkormányzat gazdasági irodavezetője. A továbbiakban kiemeli azt is, hogy egy új beruházás a munkanélküliség csökkentéséhez is hozzájárulhat. Kurucz Roland hozzátette, hogy egy új étterem a helyi beszállítóknak is teremthet nagyobb kínálatot, erősítheti például a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági vállalatok eladásait.

A szegedi ízek már beleírták magukat az agrárváros mindennapjaiba

A két nemzetközi mamutcég érkezése mellett a vásárhelyi kézműves street food – piac is bővül. A könnyű, kifejezetten mobil termékként utcán is fogyasztható, pikáns ízgarmadával betámadó Baan’s Kitchen helyi üzlete (a Szürkebarát Kézműves Sör és Borház udvarában található) már korábban porondra lépett, ez a családias szegedi vállalkozás mára valóságos franchise -rendszerré nőtte ki magát a térségünkben. Október elsejétől pedig a pizzát és tésztás ételeket is kínáló, de a saját szószos hamburgerében is kifejezetten erős, házhoz szállítható American Chicken Pizza is menthetetlenül zakatol Vásárhelyre. A helyi street food piacon eddig is voltak kifejezetten minőségi szereplők – mint a Corner Burger, vagy a Pipi – de viszonylag szűk volt a kínálat – egészen eddig, így hamarosan igazi gasztro – paradicsom és kavalkád fogadhat minket egy – egy vásárhelyi bicajos kiruccanásunk esetén – az eseményekről a hodpress.hu – ról tájékozódhattunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb