Szegedi Arcok

“Ahol akarat van, ott út is van” – sérült fiatalokkal sportolt együtt a Sárközi MMA Team

“Ahol akarat van, ott út is van”, összegezte a mai napot Sárközi Róbert, a szegedi Sárközi MMA Team vezetőedzője Facebook oldalán, miután véget ért a mai sportnapjuk, ahonnan csodálatos emlékekkel gazdagodva térhettek haza a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének tagjai, akiknek a Sárközi MMA Team szervezésében lehetőségük nyílt bekapcsolódni az Európai Sporthét rendezvénysorozatba, amelynek köszönhetően egy izgalmas élményekkel teli sportnapot tölthettek el együtt.

Sárközi Róbert, a kevert harcművészetek hazai úttörője már nem először támogatja a sérült fiatalokkal foglalkozó intézmény tagjait: a Sárközi MMA Team már két éve varázsolja szebbé programjaival pártfogoltjaik életét, miközben minden alkalommal rengeteg közös szép élményt gyűjtenek össze.

Major Szilvia, gyógypedagógus elmesélte, hogy a különböző sportos feladatokat, mint a sorversenyek, labdázás, játék a hulahopp karikával minden fiatal rendkívüli módon élvezett, nagyon jól érezték magukat egész nap, rengeteget nevettek együtt, hiszen a sérült fiatalok számára ezek azok az alkalmak, amikor egy kicsit kitárulhat előttük a világ. Az ilyen események jelentik számukra a kiszakadást a mindennapjaikból, ezért teljes erőbedobással látnak neki minden feladatnak. Major Szilvia elmondta, hogy programjaikkal esélyt, lehetőségeket szeretnének azoknak adni, akiknek a segítségük nélkül nem lenne erre módja.

Fotó: Sárközi Róbert / MMA Fighter Hungary Facebook oldala

A rendezvényen az egészséges életmód fontosságáról is szó esett, amelynek szerves része a sportolás, s mint megtudtuk a gyerekek körében különösen népszerű a boksz, hiszen a Sárközi MMA Team-től nagyon sok mindent kapnak: a sport fegyelmezettségre és türelemre tanítja a fiatalokat, egy biztonságos, szeretettel teli közösséget képeznek, ahol bárki kiteljesedhet, és a sportban megvalósíthatja önmagát.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb