Mindenmás

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Szegeden

Több tűzesethez és műszaki mentéshez riasztották ismét a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem munkatársait. Ezúttal azonban nem csak a tűzoltók, hanem egy szén-monoxid érzékelő is életet mentett Szegeden.

NÉGY HEKTÁROS FÜVES, BOZÓTOS TERÜLET ÉGETT SZEGED KÜLTERÜLETÉN

Több mint négy hektáros terület égett kedden kora este Szeged déli részén, a baktói városrészben. A füves, bozótos terület több helyen is égett, az oltáshoz a főügyelet a szegedi, a makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltókat is riasztotta. Összesen hat egység végezte a munkálatokat, a beavatkozást a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította. A tűzoltók munkáját nehezítette a nagy füst, a szél és a nehéz látási viszonyok. Az egységek kéziszerszámokkal és több vízsugárral oltották a lángokat, közben folyamatosan védték a környező kukoricatáblákat. Az oltás este fél kilenckor ért véget, személyi sérülés nem történt. 

Illusztráció

KÉT SZEMÉLYAUTÓ ÜTKÖZÖTT SZENTESNÉL

Két személyautó ütközött kedden délelőtt Szentesnél, a 4642-es úton. A szentesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a két járművet, a benne utazók könnyű sérüléseket szenvedtek. 

SZÉN-MONOXID ÉRZÉKELŐ MENTETT ÉLETET EGY BELVÁROSI LAKÁSBAN SZEGEDEN

Helyesen jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi lakásban kedden délután. A Párizsi körútról érkezett a lakossági bejelentés, a szegedi tűzoltók a lakás minden helyiségében elvégezték a méréseket. A gázszolgáltató az ott élők biztonsága érdekében a tüzelő-és fűtőberendezéseket kizárta a szolgáltatásból. A helyesen működő szén-monoxid-érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: csongrad.katasztrofavedelem.hu

VÁSÁRHELYI TŰZOLTÓK MENTETTÉK MEG EGY HELYI ASSZONY ÉLETÉT

Sokkos, magatehetetlen állapotban volt egy idős asszony Hódmezővásárhelyen. Egy Hódtói, első emeleti lakáshoz riasztották a város hivatásos tűzoltóit kedden este, az asszony lánya kérte a katasztrófavédelem segítségét. A tűzoltók kéziszerszámok használatával, a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a lezárt lakásba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők időben megkezdhették a beteg ellátását. 

Forrás: csongrad.katasztrofavedelem.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb