Sport

Kik bizonyultak vajon a legjobb padawannak és jedinek? – összemérték tudásukat a szegedi Labdaház Tenisz Iskola tanítványai

Szerva itt, csere ott, csak úgy pattogtak a teniszlabdák a múlt hétvégén, szeptember 19-én megrendezett Labdaház Tenisz Iskola Kupáján, ahol a Labdaház Tenisz Klub növendékei mérettették meg magukat egymás között, női, padawan és jedi kategóriában.

Az eseményt minden évben megrendezik a szervezők, hiszen ez a házon belüli verseny kitűnő alkalom arra, hogy a Klub tanítványai visszajelzést kaphassanak saját teljesítményükről, fejlődésükről a tavalyi évhez képest, illetve edzői szempontból is lényeges, hogy mestereik lássák, milyen edzési terv kialakítása szükséges az adott játékosnál a jövőben, mire kell ráfeküdni ahhoz, hogy még jobb eredményeket érhessenek el az elkövetkező megmérettetéseken, árulta el a Szeged365.hu-nak adott interjújában Nikola Marijic edző, az esemény szervezője.

Fotó: Labdaház Tenisz Klub Facebook oldala

Nikola Marijic elmondta, nagyon szép számmal szerepeltek a növendékek a versenyen, összesen 32 tanítvány indult a múlt szombati házon belüli bajnokságon, ahol 3 kategóriában mérhették össze tudásukat: női, padawan és jedi kategóriában. A padawan kategória versenyzői azon növendékek közül kerültek ki, akik még nincs két éve, hogy teniszeznek, a jedi kategória játékosai pedig azok a tanítványok akik már nagyobb, versenyzési tapasztalattal is rendelkeznek.

Fotó: Labdaház Tenisz Klub Facebook oldala

A megmérettetésen csoportkörös, egyenes kieséses rendszer működött, a résztvevők mindegyike 2-3 mérkőzést játszott a továbbjutáshoz, míg végül a legjobbak eljutottak a döntőig. Az edző elárulta, nagyon szépen teljesítettek a versenyzők, teljesen elégedett valamennyiük munkájával. Nikola Marijic felidézte, hogy az egész napon családias, barátságos hangulat uralkodott, úgy látta, a növendékek számára is a legfontosabb egymás megismerése, a tapasztalatcsere, esetleg a játékpartnerek keresése volt a hangsúlyos.

Fotó: Labdaház Tenisz Klub Facebook oldala

A Labdaház Tenisz Iskola Kupáján a következő eredmények születtek:

Jedi kategória: 1. Csonka Zsolt 2. Balogh Patrik 3. Krémer Csaba

Padawan kategória: Nyers Tamás 2. Tarjányi György 3. Németh Norbert

Női kategória: 1. Ördögh Dominika 2. Puskás Réka 3. Hajdú Hanna

A Klub növendékei legközelebb szeptember 26-án állnak pályára a IV. Labdaház Lábtenisz Kupa keretében, valamint október 3-4 között ünnepli a Klub ötödik születésnapját, ez alkalomból kerül megrendezésre a Labdaház Jubileumi Páros Tenisz Kupa, melyre szeretettel várják a szervezők a tenisz iránt érdeklődő szegedieket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb