Kikapcs

Megkezdődött a Gergő Liget felújítása, a padok után a hidat rekonstruálják

Megkezdődött a Gergő Liget felújítása, erről Jakab Guszti, a Garden Stég és Garden Bisztro tulajdonosa, illetve a néhány nap múlva az immár Tisza-Maros Ösvény néven ismert pihenőhely jövőbeli üzemeltetője értesítette a szegedieket a Rotary tanösvény néven futó, Facebook csoportban.

A felújítás a nemrégiben megalakult Kétlábon vagy keréken a városért nevet viselő sportegyesület projektjeként vette kezdetét. Ezt egy szemétszedés előzte meg a hétvégén, ahol több, mint 60 zsák hulladékot fésültek össze az önkéntesek, ami az ATIVIZIG segítségével került elszállításra.

Jakab Guszti, a terület jövőbeli tulajdonosa a közösségi oldalon meglévő csoportban úgy fogalmazott:

“A bútorokat felújítás céljából elszállítottuk. A ligetben esténként az egyesületi tagokkal közösen járőrözünk és próbáljuk fenntartani a jelenlegi állapotot, az ATIVIZIG-gel felvettük a kapcsolatot a további fejlesztések kapcsán. A közeljövőben a híd felújítását is megkezdjük. Szeretnénk megtartani a mostani állapotot, ehhez azonban a szabályok és a házirend betartása szükséges. A liget mindenkié, mindenki szabadon használhatja. Mi, mint egyesület támogatni és segíteni szeretnénk. Üdvözlettel, Jakab Gusztáv”

Mint azt korábban megtudtuk, a tagok száma tíz fő, akik között akad ismert szegedi vállalkozó is. tagjai között természetesen Farkas András, a Gergő Liget egykori üzemeltetője és névadója is szerepel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb