Mindenmás

Agyafúrt rejtekhely, de nem eléggé – a pótkereket fedő lemez alá rejtette a kábítószert a csempész

A pótkereket fedő lemez alatt, a pótkerék tárolására szolgáló rekeszben rejtett el 15 kg marihuánát az a koszovói állampolgár, aki Röszkénél bukott le a vámellenőrzés során, miközben Magyarország területén át Bécsbe akarta csempészni a kábítószert. Ellene a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt.

Az elkobzott drog már jelentős mennyiségnek minősülő kábítószernek számít. Ezért a főügyészség a vádlottal szemben különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A vádirat szerint a vádlott 2020. február 27-én Bécsből utazott hazájába, Koszovóba, majd onnan 2020. március 10-én indult vissza a család tulajdonában levő gépkocsival. A vádlott kocsijába, az eljárás alatt ismeretlenül maradt személyek, mintegy 15 kg kannabiszt rejtettek el a csomagtartóban, a pótkereket fedő lemez alatt, a pótkerék tárolására szolgáló rekeszben.

Az elkövető 2020. március 10-én este jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Az útlevél ellenőrzést követően elrendelt vámellenőrzés során megtalálták, majd lefoglalták a vádlott által Magyarország területére csempészni szándékozott kábítószert, amelyet Ausztriába akart továbbszállítani. A vádlottat egyébként az osztrák bíróság kábítószer-kereskedelem előkészítése miatt korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte.

Forrás: ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb