Sport

Fiatal szegedi gokart versenyzők nyerték a bajnoki címet – Taroltak a hétvégén a Szabó testvérek

A szegedi gokartosok taroltak az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság hétvégi fordulóján, a kulcsi gokart pályán. A 13 éves Szabó Ádám a junior kategória bajnoka lett, míg testvére, a 16 éves Szabó Zalán kategóriájában már a negyedik alkalommal szerezte meg az első helyet.

Fotó: DAMK Egyesület

Szabó Ádám szombaton az utánpótlás szériában (HCK) már a szabadedzésektől kezdve nagyon jó tempót diktált, azonban az időmérőn vétett néhány hibát, ami miatt a harmadik helyet szerezte meg. A versenyen azonban pár kör alatt ledolgozta a hátrányt és az élre állt, amit meg is őrzött a végéig. Ez pedig azt is jelentette, hogy három versennyel a vége előtt a junior kategória bajnoka lett. 

Fotó: DAMK Egyesület

Ádám két éve kezdett versenyezni a Szeged Gokart pályán. A 2019-es első szezonjában a MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokságban mindössze egy ponttal maradt le a bajnoki címről. E mellett a pécsi Kart Aréna és Michelisz Norbert által indított M1RA Kart Aréna Bajnokságon junior kategóriában első helyen végzett. A Gokart Talent Cup 2019-20-as téli bajnokságát is magabiztos előnnyel, öt versenyből három győzelemmel nyerte meg. Az idei mérlege eddig kilenc versenyből nyolc győzelem és egy második hely, ami a bajnokság húsz éves történetében szinte példa nélküli.

Fotó: DAMK Egyesület

Testvére, Szabó Zalán vasárnap az OAGB szériában szintén jól kezdett a szabadedzéseken, folyamatosan javult a tempója. Az időmérő edzésen mindössze kettő százados előnnyel szerezte meg az első rajtkockát. A versenyen nagyon magabiztosan vezetett, egy pillanatig sem volt veszélyben a győzelme, és a kategóriában már a negyedik alkalommal szerezte meg az első helyet. A bajnokságban a második pozícióban várja az utolsó két futamot.

Fotó: DAMK Egyesület

Forrás: DAMK Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb