Közélet

Szuperkupa-mérkőzés a koronavírus árnyékában: a legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a rangadót

A legszigorúbb egészségügyi rendszabályok mellett rendezik meg a Szuperkupa döntőjét, a Bayern München – Sevilla mérkőzést csütörtök este a Puskás Arénában – közölte Lakatos Tibor a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője, mai tájékoztatójában.

SZIGORÚ BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK VÁRHATÓAK A SZUPERKUPÁN

Lakatos Tibor arra kérte a szurkolókat, hogy már a beléptetésnél viseljék a maszkot. Mint mondta, jelentős létszámú egészségügyi személyzet lesz jelen a stadionban, ahol sátrakat állítottak föl, hogy a belépésnél kiszűrt magasabb testhőmérsékletű vagy esetleg tünetekkel rendelkező vendégek további vizsgálata megtörténhessen.

A nézőtéren csak az egy közösséget alkotók – családtagok, barátok – ülhetnek egymás mellé, és a sorokat sem töltik föl teljes egészében – közölte a dandártábornok.

A mérkőzésre főként magyar szurkolók váltottak belépőt, mellettük kisebb létszámú spanyol és mintegy 1500 német drukker érkezik. A külföldi szurkolók egy darab három napon belül elvégzett negatív PCR-teszt birtokában léphetnek be Magyarországra és 72 órán belül el kell hagyniuk az országot – tudatta Lakatos Tibor.

Fotó: MTI/kormany.hu

EGY HETE STAGNÁL AZ ÚJ FERTŐZÖTTEK SZÁMA

Egy hete stagnál az új beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília felhívta arra a figyelmet, hogy továbbra is fontos, hogy ahol nem tartható a másfél méteres távolság, mindenki viseljen maszkot.

Elmondta, mindenki számára ingyenes a PCR-teszt Magyarországon, akinek arra szüksége van. Továbbra is érvényes az eljárásrend, amely szerint a fertőzés gyanúja esetén a háziorvos rendeli meg az Országos Mentőszolgálatnál a vizsgálatot.
Az eddig elvégzett 657 437 teszt között elenyésző számban volt olyan, amelyet térítés ellenében végeztek – jegyezte meg Müller Cecília.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb