Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: A NOX egykori énekesnőjének a siker egyenlő a közönség szeretetével és az alkotással

Péter Szabó Szilvia kétségkívül Magyarország egyik legismertebb énekesnője. Pályafutása 16 évesen vette kezdetét az Equinox amatőr együttesben. A szegedi születésű művész autodidakta módon tanult énekelni, 2001-benazonban mégis pillanatok alatt egy újonnan alakult magyar formáció, a NOX zenekar ismert és elismert előadója lett. Még ebben az évben Budapestre költözött, és középiskolai tanulmányait magántanulóként fejezte be. Az együttes egykori énekesnőjének a siker egyenlő a közönség szeretetével és az alkotással.

Fotó: life.hu

A NOX egykori énekesnője több zenei díjat, arany- és platinalemezeket tudhat a magáénak. 2005-ben ő képviselte Magyarországot  az Eurovíziós Dalfesztiválon. Számtalan turné és teltházas koncertek állnak a háta mögött. A közel 20 éve pályán levő művésznő 2009 végén azonban egy magánéleti válság miatt elköltözött Ausztráliába, és a tervezettnél tovább maradt. 2011-ben áttette a székhelyét Angliába, ahol később, amikor úgy döntött, hogy visszatér a zenei életbe, a Crossfire Managementtel kötött új menedzseri szerződést, és így elkezdett dolgozni az első szólólemezén, amely a Revolution címet viseli, ez 2013-ban jelent meg. Ehhez az albumhoz a dalszöveget már többek közt ő maga írta Joe Lawrence, Paul Britt, Sam Barter, Pierre Lewis, MAC1 (Labrinth idősebb fivére), Perri Hawn és a Nu:GEN közreműködésével. 2013-ban hazaköltözött, és már abban az évben, valamint 2014-ben is akadt több klubkoncertje is. Első önálló nagy koncertjére szóló énekesnőként két évvel később került sor.

Magyarország egyik legismertebb énekesnője vagy, jelent számodra a siker?

A siker elég relatív. Számomra a legfontosabb mégis benne az a visszaigazolás,  hogy a közönségnek szüksége van rám. Én pedig örülök, hogy adhatok a művészetemmel nekik valamit, a siker tehát számomra egyenlő az általuk nyújtott szeretettel és az alkotással.

Mekkora áldozatokat követelt ez a bizonyos siker az életedben?

Hol kisebbet, hol nagyobbat. Vannak komoly nehézségei, amelyekre kislányként nem gondoltam, hogy vele jár majd és vannak csoda részei, ami minden negatívumot feledtetni tud. 

Mit jelent ma ismertnek és elismertnek lenni és mit jelentett mondjuk 5 évvel ezelőtt?

A social média felvirágzásával ennek a fogalomnak is, mint minden másnak egy picit megváltozott a jelentése. Viszont ezeken a felületeken alapjában véve azt hiszem elismertnek és ismernek lenni ugyanazt jelenti, mint a való életben. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindez olyan könnyű, hiszen óriási felelősséggel jár, de ha elismernek az adott hivatásban, amit űzöl az mindig nagyon jó érzés. 

Hogyan viszonyulsz Szegedhez, mit jelent számodra a szülővárosod?

Mindig nagyot dobban a szívem, ha a szülővárosomról esik szó. Szeged az ország legszebb városa. Fiatalságom legcsodálatosabb emlékei kötnek oda.

És végezetül milyen élménnyel bírt számodra a Sztárban Sztárban való szereplés, megmérettetés?

Sokat tanultam belőle. Fárasztó volt de izgalmas.

Amiért a leghálásabb vagyok a műsor kapcsán, hogy rengeteg fantasztikus embert ismertem meg újfent és, hogy a közönségem szerette a produkcióimat. 

https://www.youtube.com/watch?v=Eq_YNb6V52k

Fotó: Péter Szabó Szilvia hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb