Közélet

Már ötvennél is több fertőzött van a szegedi börtönben

Napról napra növekszik a Szegedi Fegyház és Börtönben a fertőzöttek száma, hétfőn tizennyolcan, kedden huszonegyen, ma pedig tizenketten kapták el az új koronavírust Nagyfán – írja a HVG.hu. Jelenleg 51 fertőzöttnél tartanak a Szeged melletti börtönben.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által üzemeltetett intézményekben csütörtökig már 93 főnél igazolták a Covid–19-fertőzést és Nagyfán is tovább nőtt a számuk – közölte a szervezet HVG-vel. A nagyfai részlegen, ahol a börtön, illetve fogház fokozatú szabadságvesztésüket töltik a fogvatartottak, 43 elítélt és 8 dolgozó tesztje lett pozitív, tehát, a legutóbbi számainkhoz képest további 5 elítélt és 3 dolgozó fertőződött meg.

KORÁBBAN ÍRTUK: KEDDEN 38 FOGVATARTOTT ÉS 5 ALKALMAZOTT VOLT FERTŐZÖTT

Kedden írtunk először a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai intézetében kialakult helyzetről, akkor 38 elítéltről és 5 börtönőrről lehetett tudni, akik elkapták a koronavírust. A fertőzött elítélteket átszállították a Büntetés-Végrehajtás Központi Kórházába, Tökölre, az érintett személyzet pedig házi karanténba került:

Forrás: HVG.hu, Index.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb