Sport

A 17 éves Gönczöl Laura, Opavszky Réka-duó indul a koronavírus miatt otthon maradt győri klasszisok helyett a szegedi kajak – kenu világkupán

A 17 éves Gönczöl Laura, Opavszky Réka-duót indítják el női kenuban a győri klasszisok helyett, miután Balla Virág PCR-tesztje pozitív lett a héten, így sem a győri világbajnok, sem – a biztonság kedvéért – közvetlen csapattársai nem állhatnak rajthoz a hétvégi eseményen.

“Volt egy kis orrfolyásom az elmúlt napokban, benne volt a pakliban, hogy elkaphattam a vírust – mondta Balla Virág. – Az orvosom tanácsára emeltem a vitaminbevitelt, most már teljesen tünetmentes vagyok, jól érzem magam. Sajnálom, hogy az idén nem tudjuk megméretni magunkat Kincsővel a nemzetközi mezőnyben, pedig rengeteget készültünk, a legjobban pedig azt bánom, hogy a csapattársaim sem indulhatnak miattam a versenyen, annak ellenére, hogy nekik negatív lett a tesztjük” – mondta el Balla Virág

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Devecseriné Takács Kincső, Takács Mihály, és Erdőssy Csaba ugyanis egy kocsiban utazott Balla Virággal a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) által szervezett szűrésre, így a három versenyző hiába produkált negatív mintát, fennáll annak a veszélye, hogy kontaktszemélyként ők is megfertőződtek, ezért nem vehetnek részt az idei év egyetlen felnőtt világversenyén.

Fotó: mnsk.hu

“Női kenuban két 17 éves tehetség, Opavszky Réka és Gönczöl Laura helyettesítheti a győri versenyzőket – mondta Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány. – A lányok a múlt hétvégén, az ORV-n kiválóan szerepeltek, mindketten három aranyérmet szereztek, és a felnőtt magyar bajnokságon is ők értek be harmadiknak párosban, így életük első felnőtt világversenyén szerepelhetnek párosban, valamint őket indítom C-1 200 méteren is. Erdőssy Csaba és Takács Mihály helyettesítését is megoldottuk, kajakpárosban Erdőssy helyett Noé Bálint, vagy Vajda Bence indulhat Koleszár Mátyással, Takács Mihály kiesése után pedig Zombori Dominik térdelhet össze C-2-ben Szőke Attilával.”

Fotó: m4sport.hu

A versenyzők ma délután érkeznek hozzánk a kajak – kenu világkupára, s miután elfoglalták szállásukat Mórahalmon, egyénileg mennek ki a Maty-éri pályára evezni. Maguk a versenyszámok holnap reggel 9-kor veszik kezdetüket.

https://szeged365.hu/2020/09/25/rajtol-a-kajak-kenu-vilagkupa-mutatjuk-a-szegedi-versenyzok-menetrendjet/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb