Sport

A Szegedi Vízisport Egyesület titkos fegyverei élesítve a Maty – éren

A házi vegyes most ütött csak igazán nagyot: ezüstösen csillogott az érem a hömpölygő hullámok előterében. Molnár Csenge és Hajdú Jonatán irgalmatlan erős kajakformával lökték be magukat a második helyre. Csenge emellett a maratoni 5000 méter harsány atmoszférájában már 6. helyet gyűjthette be, míg Zombori Dominik sajnos épp csak (7.) nem jutott be kajak 200 – on a legjobbak közé az NKM – Szeged VE csapásszám – hentelői közül. Nem tétlenkedett a többi magyar sem…

 A délelőtti program kora délután zárult a vegyes párosok küzdelmeivel. Az újdonságnak számító 200 méteres számokban is született magyar siker, méghozzá kettő is: a kajakosoknál a harmadik érmét, közte a második aranyát szerző Lucz Anna és Csizmadia Kolos diadalmaskodott (Kiss Blanka és Apagyi Levente negyedik lett), míg a kenusoknál a Napfény városának két büszkesége, Molnár Csenge és Hajdu Jonatán másodikként ért célba (Kisbán Zsófia és Fekete Ádám hatodikként zárt).
    “Mix pároshoz képest sokat edzettünk és készültünk erre az újfajta versenyre” – mondta az egyesben ezüstérmes Csizmadia Kolos. “Bár ez a szám még egyfajta csodabogár, bulinak tűnik, azért elég erős mezőny jött össze a döntőben. Egy páros mindig hozzá tud tenni az egyéni teljesítményhez is, ez látszott az egyes szereplésünkön is.”

Forrás: mti.hu, Szegedi Vízisport Egyesület facebook oldal


    

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb