Sport

Megújul a SZRSE: Jan De Brandt belga precíziót hintene a szegedi fűszerhez

Jan De Brandt zárná a sorokat: a fegyelemmel megspékelt kreativitás jelentheti a siker kulcsát. A már két hónapja érkező belga szakmai igazgató rendkívüli nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, így az edzők munkájának mindennapi fejlesztése az első számú feladata, és már most érzik a szakemberek: óriási potenciál van a közös munkában. Az első hetek tapasztalatai mellett a koronavírus – járvány miatt hozott szigorú döntésekről, és természetesen a szegedi élet élvezetéről, szabadidejéről is szó esett a tapasztalt mesterrel.

CSALÁDIAS LÉGKÖRBEN BONTAKOZIK AZ IGAZI KOVÁCSMESTERSÉG

– Egyesületünk vezetősége a járványhelyzet alakulása miatt ideiglenesen leállította az edzéseket. Egyetért a döntéssel?

– Maximálisan! Ha a koronavírus kapcsán bármilyen közösség tagjai között pozitív teszteredmények vannak, akkor az ehhez hasonló, szigorú döntésekre van szükség, törekedni kell a teljes biztonságra. Be kell tartani minden szabályozást, hiszen nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyesületünk hozzájáruljon a vírus terjedéséhez.

– Mi a legfontosabb ebben az időszakban az egyesülethez járó rengeteg gyerek és a szüleik, vagyis az SZRSE – család számára?

– Az egészség és a biztonság áll az első helyen, az SZRSE – család számára ezt a jelzést adtuk. Gyorsan reagáltunk a hírekre, és reméljük hamar visszatérhet a megszokott élet a Lila iskola tornacsarnokába. Nagyon furcsa időket élünk, ez senkinek sem egyszerű feldolgozni, legyen szó a gyerekekről, a szüleikről, vagy rólunk, stábtagokról. Minden élet ugyanolyan fontos, és nem tehetünk úgy, mintha ránk ne lenne hatással a vírus. Virológusok és egyéb szakértők értünk dolgoznak, a tudásuk legjavával hozzák meg a szigorú előírásokat, hogy mindenkit védjenek. A legkevesebb, hogy ehhez mi is alkalmazkodunk, és hallgatunk rájuk. Tiszteletben kell tartani az általuk előírt protokollt, mert ők tudják igazán, milyen veszélynek vagyunk kitéve, ha nem így cselekszünk. Mindannyian reménykedjünk abban, hogy mielőbb visszatérhet a pandémia előtti életvitelünk.

SZAKMAI KONCEPCIÓK A FŐSODRATBAN, AVAGY KEZD ÖSSZESZOKNI A STÁB

– Két szakmai megbeszélést is tartott az elmúlt hetekben a teljes edzői stábbal, illetve az edzések és felkészülési meccsek után külön is rendszeresen beszélt velük. Milyen benyomásokat szerzett szakemberekről?

– Az első közös megbeszélés során általános meglátásokat és terveket fogalmaztam meg, a másik alkalommal pedig már praktikus tanácsokról esett szó. A visszajelzés egyértelműnek tűnik, minden edző támogatja az elképzeléseimet. Remélem, hogy mielőbb lesz lehetőségünk újabb megbeszélésekre. Elkezdtem a terepmunkát is velük, hiszen minden nap két csapat edzésén vettem részt aktívan, ahol személyesen mutattam be gyakorlatokat, majd egy héten át megfigyeltem, hogyan valósítják meg a tréningeken. Abszolút elégedett voltam a szakmai munkával, amíg le nem állított minket a járvány. Eddig a leány csapatokkal dolgoztam, így nagyon várom, hogy újra visszatérhessenek a tréningek, hiszen a fiúkkal is mielőbb szeretnék foglalkozni. A foglalkozások során az edzők nagyon kíváncsiak és lelkesek voltak, egyértelmű számomra, hogy érzik a potenciált a közös munkában. Fejlődni akarnak, és számomra is ez a mindennapi motiváció.

– Két hónapja testközelből látja az SZRSE mindennapi munkáját. Hogy tetszik?

– A klub stratégiája egyértelmű, és rendkívül szimpatikus: a fejlődési lehetőségek folyamatos kihasználásával egy nagyszerű egyesületet építenek, ahol minden gyermeket örömmel várnak. Ahogy már a hivatalos bemutatásomnál is elmondtam: nem csak az a cél, hogy remek játékosokat neveljünk, ugyanilyen fontos, hogy az emberi értékeket is átadjuk, így a pályán kívül is sikeresek lehetnek. Minden nap látom a szakembereink és a játékosaink elkötelezettségét és szenvedélyét, hogy elérjék ezeket a célokat. Csak jó tapasztalatok értek az elmúlt két hónapban.

ÉP TESTBEN ÉP LÉLEK, MAGASLATI LEVEGŐ EDZI A TÁVLATI CÉLOKAT

– Gyönyörű fotókat oszt meg Facebookon a reggeli, napfelkeltés sétákról. Hogy érzi magát Szegeden?

– Csodás ez a város. A reggeli sétákat imádom, a naplemente mindig feltölt, annyira szépen ragyog a Tisza felett. Nemrégiben különösen tetszett, amikor ezt a látványt rengeteg hőlégballon tette még érdekesebbé.

– Mit szokott még szabadidejében csinálni?

– Sajnos Szegeden erre nincs lehetőség, de nagyon szeretem a hegyi túrákat, voltam már ilyen céllal az Alpokban, Nepálban, Peruban és a Kilimandzsárót is kipipáltam már a bakancslistámon. Nagy álmom még, hogy eljussak Japánba, a Fujihoz! Imádok élni, nevetni, szeretni, így sok minden örömet okoz, akár egy jó könyv, egy kis zenehallgatás, vagy csak a parkban üldögélés, de a művészetek is vonzanak, így kíváncsi vagyok a szegedi múzeumokra. Ragadd meg a napot! – ez a mottóm, hiszen minden nap tartogat valami gyönyörűt, csak nyitott szemmel kell járni. Természetesen a röplabda a legnagyobb szenvedélyem, így szabadidőmben is szívesen foglalkozom vele, hogy tovább fejlődjek. Sok áldozatot hoztam ezért a sportért, de megérte, hiszen a röplabda adta a barátaimat, a családomat és a világ körüli élményeimet is.

Forrás: szegedvolley.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb