Sport

Sötét fellegek a Pick Szeged háza táján: újabb játékos fertőződött meg a lengyel túrán

Az ifikkel feltöltött keret emlékezetes helytállása után (23:26) a Kielce elleni BL – mérkőzést követően, a protokollnak megfelelően 24 óra eltéréssel két PCR – teszten vett részt. Az eredmények megérkezéséig az utazó keret minden tagja fegyelmezetten hatósági karanténban volt. A tesztek eredménye alapján sajnos újabb játékos fertőződött meg a Covid-19 vírussal.

Mondhatjuk a csapatot még az ág is húzza, pedig egyként csettintettünk a levegőbe a kimeríthetetlen erőtartalékok, újabb sikeresen forgatott szisztémák előrittyentése után. A váratlan eredmény után azonban nem volt mese: az eljárásrendnek megfelelően az MKSZ – t és az EHF – et, illetve a Kielce és a következő nemzetközi ellenfélként említendő HC Vardar 1961 csapatát értesítették Miklerék, emellett a stáb folyamatosan kapcsolatban volt az ÁNTSZ-szel, valamint a rendőrséggel. A Kielcébe utazó keret minden tagja másodszorra is hatósági karantén alá esik.

Fotó: pickhandball.hu

A folyamatos tesztelésről, illetve az elkülönítésről a klub továbbra is folyamatosan intézkedik. A PICK eddig is a szokásosnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezetett be és a továbbiakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy sportolók, stábtagok, valamint munkatársak egészségét megőrizzék. Fontos infóként az október 1 – jére kiírt, HC Vardar 1961 elleni mérkőzésünkre szóló jegyértékesítést fel kell függeszteni . Amennyiben az egyesület az eset kapcsán felmerülő további fejleményekről amint további, megosztható információval tud szolgálni, úgy a szurkolókat és a nyilvánosságot késedelem nélkül tájékoztatják. A játékosok kitartásra biztatják az események után pillanatnyilag leharcoltnak tűnő PICK – családot.

Fotó: pickhandball.hu

Az ominózus lengyel túráról írtuk a korábbiakban:

Forrás: pickhandball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb