Kikapcs

Ha tenni akarsz a környezetedért, ott a helyed! – Szemétszedés és gyakorlati tippek az illegális szemetelés felszámolására

Sajnos nem ritkán találkozni Szegeden sem olyan illegális hulladéklerakó helyekkel, ahová egyesek megunt, elromlott használati tárgyaikat dobálják ki, amelyek igen veszélyesek és szennyezőek a környezetre nézve. Ez ellen szeretne tenni a SZETÁV Kft. és a Mondolo Egyesület Városmetamorfózis című, közös környezetvédelmi street art programjának keretében, plusz, hogy a tettek magukért beszéljenek, közösségi szemétszedő akciót hirdetnek október 3-ra a tenni akaró szegedieknek.

A Külvárosi Mozi Piknik elnevezésű vetítéssorozat szervezői, a nyári közös kikapcsolódás után most a környezet védelméért elhivatott szegedieket szólítja meg. Legújabb projektjükben az illegális hulladéklerakásra szeretnék felhívni a közösség figyelmét. A monumentális elektronikai szemetet ezért „kihelyezték” egy rét közepére. Ahogy sokan teszik, a megunt, elromlott használati tárgyakat ártó módon kidobják a védendő területekre, most a szervezők is megtették csak egy kicsit más céllal.

Fotó: hulladekvadasz.hu

Itt, az illegális szemetelésre gyakorlati megoldásokkal és tippekkel szolgálnak majd, kihelyezett információs táblák segítségével. A látogatók egy kis tájékoztató táblán található QR kód beolvasásával az adott témájú weboldalon landolhatnak, és megtalálhatnak minden hasznos információt a hulladék helyes elhelyezéséről. A figyelemfelhívó akció során konkrét lépéseket is tesznek a szemetelés felszámolására, ezért közösségi szemétszedő akciót hirdetnek, október 3-ra, 10 órától, ami a Lugas utcai trolifordulóból indul majd.

Forrás: szetav.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb