Közélet

Napi összefoglaló: megugrott a koronavírus miatti halálozások száma, felgyógyultak a Sole – Mizo fertőzött munkatársai

Ugyan némileg stagnál a fertőződések üteme országosan 702, illetve megyénkben 29 -es esetszámmal, a halálozások aránya csaknem a duplájára nőtt, 13 fő hunyt el az elmúlt 24 órában. A maszkviselés betartatása miatt 142 alkalommal voltak kénytelenek intézkedni a hatóságok, de hogy egy helyi példát említsünk: a Sole – Mizo – t is elérte a vírus, szerencsére a dolgozókat időben sikerült kezelni, már meg is gyógyultak.

SZAPORODÓ HALÁLOS KIMENETEL

702 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 24 716 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 13 beteg, így az elhunytak száma 749 főre emelkedett, 5152-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 18 815 fő. 693 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 44-en vannak lélegeztetőgépen.

EGYRE TÖBB EMBER SZORUL KÓRHÁZI ELLÁTÁSRA, ÉS A MASZKVISELÉS FEGYELME IS LAZULNI LÁTSZIK

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes elmondta, az új kormányrendelet 142 rendőri intézkedést vont maga után a hétvégén, Müller Cecília pedig arról beszélt, hogy egyre több embert kezelnek kórházakban.

MÁR ELHÁRULT A VESZÉLY A SOLE – MIZO KÖREIBEN: FELGYÓGYULTAK A KOLLÉGÁK

Már felgyógyultak a Sole-Mizo Zrt. szegedi üzemében dolgozó koronavírusos kollégák – tudtuk meg a cég sajtóosztályától, akiket azt követően kerestük meg, hogy több szegedi Facebook csoportban is felütötte fejét a hír: a Budapesti úti üzemben többen is megfertőződtek. A két korábban fertőzött, de már gyógyult személy a cég vezetésében érintett, szellemi foglalkozású kolléga.

ÖT ÉRMET TERMELT A SZEGEDI VÍZISPORT EGYESÜLET: EXKLUZÍV INTERJÚ PETROVICS KÁLMÁNNAL

Szegeden a világ szeme: 33 ország, két nap, kiváló hangulat, sok-sok sikeres és boldog pillanat, na és nem utolsó sorban öt szegedi érem – ennyit lapátoltak össze a hétvégi Világkupán a szegediek a Napfény városában. Petrovics Kálmán az NKM Szegedi Vízisport Egyesület klubelnöke pedig maximálisan elégedett a Maty-éren való szerepléssel. Sportolóink ugyanis a helyzethez képest kiválóan teljesítettek, két ezüstéremmel és három bronzzal öregbítették a város hírnevét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb