SportSzegedi Arcok

Öt érmet lapátoltak össze a hétvégén a szegediek – exkluzív Szeged365 interjú Petrovics Kálmánnal

Szegeden a világ szeme: 33 ország, két nap, kiváló hangulat, sok-sok sikeres és boldog pillanat, na és nem utolsó sorban öt szegedi érem – ennyit lapátoltak össze a hétvégi Világkupán a szegediek a Napfény városában. Petrovics Kálmán az NKM Szegedi Vízisport Egyesület klubelnöke pedig maximálisan elégedett a Maty-éren való szerepléssel. Sportolóink ugyanis a helyzethez képest kiválóan teljesítettek, két ezüstéremmel és három bronzzal öregbítették a város hírnevét.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, Molnár Csenge és Varga Katalin révén két ezüstéremmel, valamint Birkás Balázsnak, Suba Róbertnek és Rescsik Csabának köszönhetően három bronzéremmel zárta a Maty-éren rendezett gyorsasági és parakenu Világkupát az NKM Szegedi Vízisport Egyesület.

Petrovics Kálmán a Szeged365.hu kérésére hétfőn délelőtt a következőképp összegezte az elmúlt hétvégét: „óriási öröm, hogy a hétvégi Világkupán 33 országból, több száz, tehetséges kajak-kenus vett részt a Napfény Városában rendezett megmérettetésen. Ez és az ezt megelőző OB volt ugyanis az egyetlen olyan evezésre irányuló eseményen, amelyet nem halasztottak el a koronavírus-járványra való tekintettel 2020-ban. Az pedig, hogy ennek a szegedi Tisza-part adhatott ismételten otthont, végtelenül nagy boldogsággal és büszkeséggel tölt el bennünket. Az pedig, hogy az egyesület tagjai közül többen is szuperül teljesítettek, még boldogabbá tett bennünket.” – mondta Petrovics Kálmán.

A szakértő kiemelte, hogy az elmúlt időszak és a hiányzók ellenére – mint például Kárász Anna vagy Nagy Bianka –  a szegedi sportolók erőn felül teljesítettek. A szervezők pedig még a látogatottsággal is igen elégedettek voltak.

“A körülményekhez képest nagyon sokan voltak kíváncsiak a szegedi sportolókra. Mi pedig büszkék voltunk, hogy még, ha csak két napra is, de ismét Szeged lehetett a világ közepe”.

Petrovics Kálmán számára az egyik legszebb pillanatot az okozta, amikor Birkás Balázs felállt a dobogó harmadik fokára, de persze emellett a többiek sikere is jó érzéssel töltötte el.

A klubelnök zárásképp elmondta, hogy az előttük álló időszak is pont olyan kemény munkával telik majd, mint a mögöttük levő, ugyanis a versenyzők tovább készülnek a 2021-re halasztott olimpiára, illetve az azt megelőző versenyekre, amelyekre reményei szerint már gond nélkül kerülhet majd sor a következő évben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb