Kikapcs

Koronavírusra épült előadást mutatnak be a Szegedi Füvészkertben

Október 8-án a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében kerül megrendezésre a HLP Örömkert legújabb rendezvénye, amely két programot foglal majd magába. Ezek közül az egyik a Homo Ludens Project feat. Góbi Rita Társulatának Az érintés dicsérete című előadása lesz, ami a koronavírusra épült, majd ezt követi a Naked SZESZ zenekar koncertje.

MINDENT A HOMO LUDENS PROJEKT ELŐADÁSÁRÓL

A Homo Ludens Project a Góbi Rita Társulattal közösen létrehozott közösségi performansza, Az érintés dicsérete a III. Tisacra Összeművészeti Fesztiválon mutatkozott be a szegedi közönségnek. Az alkotás a tánc, a színház, a performansz-színművészet és az irodalom elegye.

Az improvizáció eszközével létrejövő előadást a COVID-19 vírus és a veszélyhelyzet inspirálja, ahol egy táncművész és egy színész a társadalmi bezártságra és a közösségben való létezés utáni vágyra reflektál. Feldolgozza az érintés utáni vágyat a karanténhelyzettel összefüggésben, ugyanakkor nem a helyzet negatívumaira koncentrál. Helyette felhívja a figyelmet az együttlét, a kapcsolatok és az érintés fontosságára, utat mutat, hogyan lehet, hogyan érdemes egymáshoz közel kerülni.

Fotó: thealter.hu

A performansz az alkotóközösség “Színház különleges helyeken” című programsorozata keretében valósul meg. Ennek célja, hogy olyan mobilis előadásokat hozzanak létre, amelyek köztereken vagy színházi hagyománytól teljesen eltérő helyszíneken, parkokban, szabad téren vagy templomokban jönnek létre. Ezen sorozat kereteibe illeszkedik a SZTE Füvészkertjében tartott előadás is.

Fotó: thealter.hu

Az érintés dicsérete az alkotóközösség és Góbi Rita nemzetközileg ismert táncművész, a Góbi Rita Társulat alapítójának második közös projektje. Góbi Rita részt vett az Egy nő montázsfilm készítésében is, melynek a Homo Ludens Project évadnyitójával egybekötött augusztusi bemutatóján lépett fel Perdül című produkciójával.

A KONCERTRŐL

A HLP Örömkert másik programja a Naked SZESZ zenekar koncertje, ami egyúttal egy verses-zenés performansz is. A Szegedi Egyetemi Színház zenekara repertoárját az egyetemi verspályázatok verseiből, verseskötetek híres verseiből, és a rendszeres egyetemi színházas fellépéseiből állítja össze, melyet most ebben a különleges, szabadtéri környezetben láthat és hallhat a közönség.

Az érintés dicsérete október 8-án 18:30 perctől lesz látható a Szegedi Füvészkertben. A Naked SZESZ zenekar koncertje pedig ugyanitt 19:30 perckor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb