Közélet

Már 54 fertőzöttet regisztráltak a szegedi börtönben

Összesen már 54 igazolt COVID-19 fertőzöttet regisztráltak a Szegedi Fegyház és Börtön Nagyfán található III. objektumában, ebből 44 fertőzött az elítéltek közül, 10-en pedig a személyzet tagjai közül kerültek ki. Ezzel a korábbi adatokhoz képest 1 fővel emelkedett a fogvatartottak, és 2 fővel a dolgozók körében a fertőzöttek száma.

A 44 elítélt jelenleg a Büntetés-végrehajtás Központi Kórházában, Tökölön, tölti a kötelező karantént. Jelenleg valamennyien tünet-és panaszmentesek. A személyi állomány tagjainak orvosi vagy kórházi ellátásra nincs szükségük, jelenleg otthonukban, karanténban vannak.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megkeresésünkre elmondta, a járvány hatékony megelőzése érdekében folyamatos felület- és eszközfertőtlenítést rendeltek el Szegeden és valamennyi büntetés-végrehajtási intézetben, illetve gondoskodtak a személyzet védőeszközökkel való felszereléséről.

Minden börtönben, így Szegeden is kijelölték az elkülönítő helyiségeket, az intézetekbe újonnan érkező fogvatartottak pedig minden esetben járványügyi vizsgálaton esnek át. Ezen felül a prevenciós higiéniai szabályok betartásáról is rendszeresen tájékoztatják a személyi állományt és az elítélteket. A napi többszöri kézmosás, valamint a kézfertőtlenítés lehetősége is biztosított, valamint minden fogvatartottat mosható, fertőtleníthető textil szájmaszkkal is ellátták.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb