Sport

Nem bíznák a véletlenre a lányok: egyenesen a hatos döntő a cél a SZRSE serdülő röpiseknél

A Szegedi Röplabda Sportegyesület brillírozott a startpontban, a felnőttek erődemonstrációja ezer fokra hevítette az értük szorító utódokat is. A lányok végig nagy szívvel végzett, kemény edzésekkel a hátuk mögött várják az előttünk álló idényt, amely remélhetőleg nem lesz “csonka” a járvány miatt. Vigyázz, kész….a serdülő lányok híres “Narancs” gárdája mutatkozik be.

PRÍMA FŐPRÓBA, A NARANCSOKNAK SENKI ELLEN NEM LESZ FÉLNIVALÓJA

A csapat joggal eshet neki bizalommal a szezonnak, hiszen megnyerték a bajnokság főpróbáját, a Vidux Utánpótlás Tornát. Nem kispályásokat múltak felül, olyan ellenfeleket sikerült legyőzni (BVSC, MTK, UTE), amelyek az elmúlt években rendre szerepeltek a hatos döntőben. TOP Secret? Ohh, no: ugyanez a cél lebeg a szegedi lányok szeme előtt a húzósnak ígérkező versenyfutásban.

A versenykiírás tette lehetővé, hogy egyesüljön az U17-es és U15-ös csapatunk, ez pedig komoly fejlődési potenciált adott a kezünkbe” – kezdte a beszélgetést a korosztályos együttes vezetőedzője, Csányi Roland. – “Ez a legelső alkalom, hogy ilyen komoly keretet tudunk kiállítani a serdülők között, hiszen tizenöt hasonló képességű játékos alkotja. Ütőképes társaság jött össze, amit a hazai rendezésű tornán bizonyítottunk is. Egyértelművé vált, hogy reális cél a hatos döntőbe jutás, egy remek löketet kaptunk az idényre, de nem lehetünk emiatt elbizakodottak, még sok munka vár ránk” – hangsúlyozta a tréner.

Fotó: szegedvolley.com

A JÁRVÁNYHELYZET UGYAN OKOZOTT FEJTÖRÉST A TRÉNINGEKBEN, A KÉT KOROSZTÁLYOS VÁLOGATOTTAL MEGERŐSÍTETT EGYLET MÁR KELLŐEN ÉLES

A csapat közel két hónapja készült együtt, amíg le nem álltak az edzések a járványhelyzet alakulása miatt. A közös munkát abszolút pozitívan értékelte a mester. “Óriási könnyebbség a tréningeken, hogy nagyon hasonló kaliberű játékosokkal dolgozunk, ez jótékony hatással van az edzések színvonalára. Le a kalappal a lányok előtt, szorgalmasan dolgoznak! Szatmári Júlia és Nagy-Hegyesi Réka személyében van két korosztályos válogatottunk, ők húzzák is a csapatot előre, ezért a fejlődésük biztosítása még egy további kihívás számunkra, amelynek szeretnénk maximálisan megfelelni. Plusz motivációt jelent tehát mindenkinek, hogy együtt tartsuk a csapatot és garantáljuk a szakmai fejlődést. Nyitás – fogadásban és az alap játékunk stabilizálásában kell leginkább előrelépnünk a szezonban, ebben még van lemaradásunk a riválisokkal szemben” – árulta el Csányi Roland.

A nagyok már kiállták a Vasas elleni első próbájukat, erről korábbi cikkünk a fantasztikus hangulatú meccsről:

Forrás: szegedvolley.com

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb