Szegedi Arcok

Egy hét komolyzene: idén is óriási sikernek örvendett Szegeden a Szent Gellért Fesztivál – interjú Kiss-Rigó Lászlóval

Idén is óriási sikernek örvendett Szegeden az immár 13. alkalommal megrendezett Szent Gellért Fesztivál. Bár a koronavírus-járványra való tekintettel a fellépők összetétele nemzetköziről, nemzetire redukálódott, a szegediek a hazai fellépőknek is nagyon örültek – összegezte lapunknak Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke és egyben az esemény egyik főszervezője és vendéglátója.

A Szent Gellért Zenei Fesztivál idén ünnepelte Ludwig van Beethoven születésének 250. és a Szeged-Csanádi Egyházmegye fennállásának 990. évfordulóját.

Kiss-Rigó László, mint, ahogyan eddig minden évben az idén is remekül érezte magát a 13. alkalommal megrendezett Szent Gellért Fesztiválon, ahol több, neves hazai zenész is megmutatta tehetségét. Az eseménynek Szeged egyik legcsodálatosabb és legikonikusabb intézménye a Dóm adott otthont, ahol szeptember 25-e és 30-a között minden este 19:30-kor megteltek a padsorok és kezdetét vette a muzsika.

Az első nap teljes felhozatalát itt nézheted meg újra:

Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke lapunknak örömmel emelte ki, hogy bár az egy hetes rendezvény szigorú feltétlek mellett valósult meg, ennek ellenére óriási sikert aratott. A komolyzene iránt érdeklődők ingyen, ám regisztrációhoz kötve vehettek csak részt a koncerteken és mint azt Kiss-Rigó László elmondta, akadt olyan este, amire a meghatározott létszámnál jóval többen kívántak regisztrálni, mint, amennyien alapjáraton tudtak. A szervezők azonban nagyon ügyeltek arra, hogy a rendezvény a megfelelő szabályok és keretek között valósuljon meg.

A Dómban olyan nagy sikernek örvendő zenészek léptek fel, mint Szélpál Szilveszter vagy Balázs Piri Soma, akikre nem csak a szegediek, hanem egy ország jogosan büszke – fejezte ki magát a püspök úr.

Aki azt is elmondta, hogy mindig nagy öröm a számára és jó érzéssel tölti el, ha a Szeged-Csanád Egyházmegye ilyen és ehhez hasonló, remek eseményeknek ad otthont.

A cél továbbra is az, hogy a megyepüspök és az irányítása alatt álló intézmény minél több területen nyújtson segítséget, és minőségi, fogyasztásra alkalmas kultúrát ajánljon nem csak a Szegeden, hanem az egész megyében élők számára egyaránt.

Fotó: Fotó: Török Kornél

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb