Gasztro

Találtunk egy gasztronómiai ékszerdobozt a Vértónál

Egyre több helyről hallottuk, hogy a Mannázó egy igazi újgenerációs sütiző-kávézó hely, olyan, amilyet a belvárosban egyből mindenki a szívébe zárna, csak éppen kicsit odébb, a Vértó közelségében található. Az első ránézésre meglepő választásnak tűnő helyszínt mindenképpen le kellett tesztelnünk, és nekünk sem okozott csalódást a remek kis közösségi tér.

CUKRÁSZDA VAGY KÁVÉZÓ?

Valójában egyik sem, vagy éppen egy kicsit mindkettő. Vannak sütemények, a klasszikustól a legújabb, már francia irányzatot képviselő finomságokig, és a polcokon kézműves sörökkel is találkozunk, ugyanakkor egy jó kávéra is be lehet ülni.

Emiatt a Mannázó tökéletes közösségi tér lehet a Vértó szomszédságában, itt a véletlen találkozások és a nagyívű beszélgetések is összejöhetnek, és a családias hangulatú kis helység egyediségét éppen az a bátorság adja, ahol a hatalmas műfaji kavalkádnak köszönhetően a prémium desszertek mellett a hagyományos, jól megtermett krémesek, zserbók és képviselő fánkok is jól megférnek.

Poharelec Mónika és Zoltán szerelemgyermekeként született meg a helyiek hétköznapjait megédesítő Mannázó. A tulajdonosok a magánéletben is egy párt alkotnak, sőt a kávézót is hármójuk neve után – Mónika, Anna, Zoltán – keresztelték el.

SZERETJÜK, HA JÓT KAPUNK

“Amikor megszületett a gyermekünk, akkor mi is elkezdtünk utánanézni, hogy az egészségtudatos étkezést hogy lehet megvalósítani az édességek és desszertek világában is, így találtunk rá fagyis partnerünkre, és a többi beszállítóra is” – mondta el a Mannázó ötletét Szeged365-nek Poharelec Mónika.

Szeretik az emberek, ha jót kapnak – vallja Mónika, aki azt is elárulta, a vásárhelyi sós apró süteményt például a helyeik által csak Zsuzsika néniként ismert konyhatündértől szerzik be, aki hagyományos receptúra alapján, kézzel dolgozik, és már tej- és tojásmentes változatot is süt.

A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS

Pudinggal éppen nem találkoztunk a kínálatban, de az Ország Tortáját mi is megkóstoltuk, a Hisztéria Cukrászda birsalmás Curiositasa nem véletlenül került 2020-ben a hazai cukrászversenyek csúcsára, de az Oreo szelet és a macaron-válogatás is felejthetetlen élmény marad. Azonnal elvihető torták szép választékában is gyönyörködtünk, de természetesen rendelést is felvesznek. Ugyanakkor ha valaki nem desszertre vágyik, a helyben készített lepényeket is érdemes megkóstolni. Bennünket meggyőzött a Mannázó, egész biztos, hogy még visszatérünk, de akkor már nem munka közben!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb