Szegedi Arcok

A Taxi Plusz sofőrjei Szeged legjobb és legtapasztaltabb pszichológusai is egyben

A szegedi Taxi Plusz immár több, mint három évtizede 0-24-ben a szegedieket szolgálja. Hatvan autóval és ugyanennyi sofőrrel rendelkezik, akik kijelenthetjük nem csak a város, hanem az egész környék legjobb és legtapasztaltabb pszichológusai is egyben. A volán mögött ülve ugyanis, amíg eljuttatnak téged A pontból B-be, kedvesen figyelnek rád, türelmesen meghallgatnak és, ha szeretnéd, akár még tanácsot is adnak. Úgy, hogy közben biztos lehetsz abban, hogy a történeted az autón belül marad. Mert, hogy: a titoktartás alap.

TÖRTÉNETEK, AMELYEK AZ AUTÓN BELÜL MARADNAK

A Taxi Plusz sofőrjei hosszú évek óta dolgoznak azon, hogy a Szegeden és környékén élők a lehető legkényelmesebben, legbiztonságosabb módon és leggyorsabban eljussanak oda, ahova elszeretnének jutni. Elmondásuk szerint a sofőrök célja azonban elsősorban az, hogy az emberekben tudatosuljon: egy taxisofőr bármikor, bármiben, bárhol szívesen segít. Mindegyiküknek számtalan érdekes, vicces, meghökkentő és megható pillanatban volt már része taxisként. Ezek a momentumok azonban mindig, minden esetben és körülmények között az autón belül maradtak. Az esetek többségében a járműben eltöltött idő ugyanis mindössze néhány perc, ahol ez idő alatt gyakorlatilag két ismeretlen ember osztja meg egymással az éppen aktuális érzéseit és gondolatait, úgy, hogy minden bizonnyal soha többé nem látják majd egymást azután. Az utas ellenben többszörösen is jól jár. Egyrészt, eljut egy adott helyről egy másikra. Másrészt, megkönnyebbül. Mert a sofőr kiváló pszichológus módjára szeretettel végighallgatta őt. A sofőrök tehát vallják: a Taxi Plusz sikerének a titka az empátia és a közvetlenség.

És, akkor most jöjjön néhány izgalmas story, amelyet a Taxi Plusz egy sofőrje osztott meg velünk!

JÖN A BABA

Ahogyan azt már ismertettük egy taxisofőr bárhol, bármikor szívesen segít. Nem volt ez másként akkor sem, amikor egy Szeged közeli tanyán egy kisfiú úgy döntött az éjszaka kellős közepén, hogy már pedig ő napvilágot lát. A hó azonban szakadt, a mentőszolgálat pedig elakadt. Így aztán a várandós édesanyához a Taxi Plusz munkatársa sietett, aki útközben felkapta a mentőszolgálat dolgozóit és elvitte őket a családi házhoz, ahonnan ezt követően visszavitte őket a mentőautóhoz. A hölgy néhány perc múlva a mentőkocsiban egy egészséges kisfiúnak adott életet.

ALKOHOLOS MÁMORBAN ÚSZÓ PILLANATOK

Nos, ha valaki, akkor egy taxisofőr biztosan ismeri milyen az ember, ha többet iszik a kelleténél… A Taxi Plusz munkatársainak számtalan vicces, csókokban, szócsatákban, rosszullétben gazdag pillanatot kellett már átélniük a városban élő fiatalság révén. A volán mögött ülők általában mindig jól és okosan kezelik a „fiatalság bolondság” címszó alatt futó történeteket. Így volt ez akkor is, amikor egy baráti társaság tagja hajnalban felhívta a Szeged legismertebb utas szállító szolgálatát, majd ismertette a diszpécserrel, hogy neki sürgősen kellene egy taxi, ugyanis elveszett az autója. A sofőr másfél órán át járta vele a várost, sikertelenül, majd hazavitte és kiszállás előtt megkérdezte a srácot, hogy emlékszik-e arra, hogy honnan indultak el a buliba. A fiú a szomszéd házra mutatott, a sofőr ezt követően becsengetett, majd megkérdezte a srác barátját, hogy esetleg nem tud-e valamit az elveszett autóról. A fiú barátja pedig csak annyit válaszolt: „dehogynem, itt áll az udvarban.”

MEGMENTÉSRE SZORULÓ CSALÁDI NYARALÁS

Busszal indult el Görögországba nyaralni egy szegedi család, amikor is a határátlépéskor kiderült, hogy az édesapa okmányai lejártak. A férfit leszállították, a busz pedig a család többi tagjával tovább állt. A Taxi Plusz munkatársai a központi állomáson azonban ez idő alatt időpontot foglaltak az úrnak az okmányirodába, egy sofőr leugrott érte a határra, elhozta onnan Szegedre, ahol addigra elkészültek az ideiglenes, határátlépéshez szükséges papírjai. Hipp-hopp átvette őket, a sofőr ezt követően vissza vitte őt a határra, ahonnan a busz után siettek. A járgány Újvidék közelében utolérték, így szerencsére az apa a feleségével és a gyermekeivel együtt néhány óra múlva már a görög tengerparton süttette boldogan a hasát.

A LIFTBE SZORULT NŐ

Ha az előző két eset nem erősített volna meg abban, hogy a Taxi Plusz munkatársai nem csak akkor segítenek rajtad, ha A pontból, B-be el szeretnél jutni, hanem akkor is, ha bajba kerülsz, itt van még egy story, ami megismerése után szinte biztos, hogy neked is az 555-555 illetve a 777-777-es telefonszám jut majd eszedbe, ha segítségre szorulsz. Pont úgy, mint az a hölgy, aki a vonatra igyekezve nagy sietségében a liftbe szorult és csodák csodájára nem esett pánikba, hanem azonnal a már fentebb említett telefonszámokat tárcsázta majd ismertette a diszpécserrel a szitut, miszerint a vonatra igyekezve – ami természetesen hamarosan indult volna – beszorult egy liftbe és a legnagyobb baj az volt, hogy, ha azt az adott járatot elkési, akkor minden bizonnyal a Ferihegyen felszálló repülőgépről is lecsúszik majd. A Taxi Plusz kolléganője azonnal liftszerelőt hívott a helyszínre, aki szerencsére percek alatt kimenekítette a nőt, a sofőr, aki ez idő alatt szintén megérkezett, Forma1-es gyorsasággal elszállította őt a pályaudvarra, ahol gond nélkül elérte a kívánt vonatot.

TÖBB, MINT EGY EGYSZERŰ KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ

A Taxi Plusz tehát bőven több, mint egy egyszerű közlekedési eszköz. Amellett, hogy szó szerint elküldheted őket bevásárolni, szállítanak csomagot, kisállatot, beindítják helyetted a kocsid, ha parkoláskor égve maradt a fényszóró, sőt autómentő szolgáltatásukkal a legkényelmetlenebb helyzetekből is kihúznak, megoldják neked a költözést és, mint azt a fentebb mellékelt ábra is mutatja, a legnagyobb csávából is kihúznak. És, ami még fontos lehet: nem csak telefonon, hanem immár egy ingyenesen használható applikáción keresztül is rendelhetsz taxit a város bármely pontjára, sőt azt is kiválaszthatod, normál vagy kombi, esetleg több személyes autóra van-e szükséged, és ha kedved úgy tartja, még csendes gépjárművezetőt is kérhetsz! A fuvar nyomkövetése alapnak számít, így legalább folyamatosan tudod, van-e időd még egy körre, amíg megérkezik a taxid. Általában nem lesz, mert a hívástól számítva 5-8 percen belül tényleg megérkezik majd az általad rendeld jármű. A készpénzen felül pedig minden kocsiban fizethetsz akár bankkártyával is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb